VVCR

Unieke veiligheidstraining in rijopleiding

Rijssen, 27 oktober 1999

UNIEKE VEILIGHEIDSTRAINING IN RIJOPLEIDING

Vooruitlopend op de modulaire rijopleiding heeft Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR) in Rijssen en Goes, in samenwerking met Verkeersschool Brünen in Enschede, een in Europa nieuwe training ontwikkeld. Deze training is voor leerlingen die aan de vooravond van hun B-rijexamen staan. VVCR verzorgt op het speciaal uitgeruste centrum een combinatie van een autoveiligheidstraining met een training op de rijsimulator. Het doel is om de jonge cursisten door een bewustwordingsproces extra bagage mee te geven tijdens èn na het examen.

Het herkennen en voorkomen van risico's, het inspelen op gevaarlijke situaties en het beheersen van de omstandigheden lopen als een rode draad door deze opleiding.

De training duurt een hele dag. De dag begint met een autoveiligheidstraining. Deze bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Tijdens de theorie komen o.a. risicosituaties, remweg in relatie tot snelheid, gedrag en mentaliteit aan de orde. In het praktijkgedeelte krijgen cursisten een pittige training in onder meer bocht-, stuur-, rem- en uitwijktechnieken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de auto's van VVCR. Speciaal is dat deze auto's zijn verzekerd, ook al hebben de bestuurders geen rijbewijs.

Na de lunch krijgen de cursisten een training met behulp van de interactieve simulator met echte beelden. De deelnemers krijgen dan o.a. te maken met gevarenherkenning, risicosimulatie, noodremmingen, rijden onder invloed van alcohol en Het Nieuwe Rijden.

De eerste training is onlangs van start gegaan. De reacties van de deelnemers waren zeer enthousiast. Ook heeft de training de gewenste impact bereikt op het rijgedrag. Deze jonge verkeersdeelnemers zijn zich nu bewust van de (gevaren) situaties in het verkeer en passen daarop hun rijstijl aan. En dat is voor deze risicogroep uitermate positief.

Voor nadere informatie kunt u bellen met VVCR op telefoonnummer 0548-514137.


----------------------------------------------------------------------


----

Deel: ' Nieuwe veiligheidstraining in rijopleiding '
Lees ook