Nieuwe verpleegopleiding met focus op revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel

PERSBERICHT

Nieuwe verpleegopleiding met focus op revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel

AMSTERDAM, 27 maart 2017 - Maandag 27 maart start de nieuwe opleiding Verpleegkunde: Revalidatie en NAH. Binnen deze BBL-opleiding ligt de focus op revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De opleiding is een coproductie van ROC TOP, OPPstap, Reade en Nieuw Amstelrade. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud. De opleiding duurt 2,5 jaar en vindt plaats bij ROC TOP in Amsterdam.

Er is specifieke kennis van revalidatie en zorg nodig om te kunnen werken bij organisaties die mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking ondersteunen. Na een traumatiserende gebeurtenis is revalidatie op lichamelijk-, sociaal- en emotioneel gebied essentieel. De cliënt moet het ‘nieuwe leven’ weer kunnen vormgeven. De vier deelnemende organisaties hebben de opleiding zo vormgegeven dat de studenten dit proces als verpleegkundige straks volledig beheersen.

Het leren in de praktijk staat in deze opleiding voorop. Eén dag per week volgen studenten lessen, de overige dagen zijn zij aan het werk. Door de combinatie van studeren en werken passen de studenten de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor werknemers bij Reade en Nieuw Amstelrade. De opleiding richt zich ook op medewerkers die bij andere instellingen werken en een BBL-opleiding met nadruk op revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel willen volgen.

Meer informatie over de opleiding:

https://www.roctop.nl/verpleegkunde-maart2017/

Over ROC TOP: ROC TOP biedt uitdagend kleinschalig mbo-onderwijs dat studenten goed voorbereidt op het bedrijfsleven of een vervolgstudie. ROC TOP onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht die aan studenten wordt gegeven. De organisatie heeft in totaal negen locaties in Amsterdam en Almere waar ruim 5.000 studenten deelnemen aan zestig verschillende opleidingen.

Over OPPstap: OPPstap is een onderwijsinstelling gespecialiseerd in MBO opleidingen binnen het domein Zorg en Welzijn. OPPstap maakt de vertaling van persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze studenten naar organisatiedoelstellingen.

Over Reade: Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Daarnaast speelt Reade een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken.

Over Nieuw Amstelrade: Nieuw Amstelrade ondersteunt mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Medewerkers sluiten integer aan bij de leefwereld van de cliënt. Deze vertrouwde samenwerking bepaalt de inhoud en de vorm van onze zorg, begeleiding, dagbesteding en paramedische diensten.

Deel: ' Nieuwe verpleegopleiding met focus op revalidatie en hersenletsel '
Lees ook