Gemeente Breda


NA `DE MIER' NU OOK `DE BIJ' VOOR GESCHEIDEN INZAMELING VAN AFVAL

Vanaf 1 januari 2000 is de inzameling van oude elektrische apparatuur (zogenoemd wit- en bruingoed) uitgebreid. Alle elektrische en oplaadbare apparatuur wordt gescheiden ingezameld, zoals verwarmingsapparatuur (CV ketels, geisers), geluidsapparatuur, keuken- en huishoudelijke apparatuur (bijvoorbeeld koffiezetapparaat, strijkijzer, zonnebank) en gereedschap. Apparaten als koelkasten, wasmachines, tv-toestellen en computers werden al gescheiden ingezameld. Het betreft hier een landelijke regeling. Voor de inzameling van wit- en bruingoed in Breda wordt `de Bij' ingezet, een speciale wagen waarop een sterk uitvergrote bij staat afgebeeld.

`De Bij' is gemaakt in de stijl van `de Mier', het voertuig dat speciaal is gemaakt voor afvalinzameling in de binnenstad. `De Bij' zal in de hele gemeente Breda rijden. Deze wagen rijdt op afroep, als inwoners van Breda via de Grofvuillijn oud wit- of bruingoed aanbieden. De apparatuur wordt dan gratis opgehaald. Op de wagen staat de volgende tekst:

......... ze vliegen; zo bezig, zo druk

Zamelen en zoemen en zwermen

Hun bijenkorf vullend met spullen te veel

Sjouwen en sjorren en slepen

Bijen....... ze werken, ze werken voor u

Wees bij, bel de bij (076) 522 42 25. NU!

Naast het aanbieden van wit- en bruingoed via de grofvuillijn hebben Bredanaars ook andere mogelijkheden om van hun oude apparatuur af te komen. Zo kunnen ze, als ze een gelijksoortig nieuw apparaat kopen, het oude apparaat afgeven aan de winkelier. Andere mogelijkheden zijn: naar het Milieustation brengen of kleine apparatuur, die in de milieubox past, afgeven aan de chemokar.

Ingezamelde apparatuur uit de hele regio wordt verzameld op het Regionaal Overslag Station (ROS) op het terrein van het milieustation in Prinsenbeek. Detaillisten uit de hele regio kunnen hier gratis de bij hen ingeleverde apparatuur afleveren. Vanaf het overslagstation wordt het opgehaald door bedrijven, die zorgen voor hergebruik van de apparatuur.

Breda, 12 januari 2000

Deel: ' Nieuwe wagen voor gescheiden inzameling afval Breda '
Lees ook