5 oktober 1999

Walter P. Chrysler Museum is meer dan een automuseum

Vandaag werden in Auburn Hills (V.S.) de deuren van het nieuwe Walter P. Chrysler Museum geopend voor het publiek. Naast een overzicht van de boeiende geschiedenis van het merk laat het museum vooral zien welke belangrijke bijdrage Chrysler heeft geleverd aan de ontwikkeling van de auto tot een invloedrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur.

Het Walter P. Chrysler Museum, dat vlakbij het hoofdkantoor uit rood graniet en donker glas werd opgetrokken, is een eerbetoon aan het Amerikaanse erfgoed van DaimlerChrysler. Museumdirecteur Rita McKay: Het museum is veel meer dan de gebruikelijke tentoonstelling van antieke autos en toebehoren. Het is een interactief, multi-dimensionaal eerbetoon aan een grootse onderneming, haar werknemers en producten, en de idealistische boerenjongen uit Kansas, die in 1925 de Chrysler Corporation oprichtte. De historie van Chrysler wordt verteld aan de hand van 75 bijzondere voertuigen, waaronder automobiele hoogtepunten als de Thunderbolt en de Newport Phaeton, die aan het begin stonden van Chryslers concept car-traditie.

Uniek is bovendien het omvangrijke archief van het museum, dat voor alle autoliefhebbers vrij toegankelijk is. Elke bezoeker die geïnteresseerd is in historische autos kan het archief raadplegen voor specificaties en originele documentatie, aldus Barry Dressel, manager in het museum.

Het Walter P. Chrysler Museum is gevestigd in Auburn Hills, Michigan.

Meer informatie over het museum is te vinden op www.chryslerheritage.com.

Deel: ' Nieuwe Walter P. Chrysler Museum geopend '
Lees ook