Nieuwe Webbox3 helpt blinden en slechtzienden


DELFT, 20170309 -- Solutions Radio brengt een nieuwe Webbox op de markt: de Webbox3. Dit is een multimedia speler waarmee gesproken leesmateriaal beluisterd kan worden. De Webbox3 is een innovatief hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking.

De Webbox3 biedt de mogelijkheid om te luisteren naar gesproken boeken, tijdschriften en kranten. Ook leest het apparaat de ondertiteling van de televisie voor en kun je luisteren naar de radio. Het programma-aanbod is groot en blijft groeien. De Webbox3 is zeer eenvoudig te bedienen, waardoor iedereen ermee overweg kan. Je hebt enkel een internetaansluiting nodig en geen computer. Ook heeft het apparaat een krachtige accu, zodat hij overal in huis gebruikt kan worden.

Dankzij de Webbox3 wordt de zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking vergroot. Zo kunnen zij luisteren naar nieuws uit de lokale krant of genieten van een goed boek. Van actuele informatie tot amusement: de Webbox3 leest het voor. Het apparaat wordt onder voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraar.

Nieuwe Webbox3 helpt blinden en slechtzienden

Enthousiaste gebruiker van de Webbox3. (Foto: Jasper Hof)

Deel: ' Nieuwe Webbox3 helpt blinden en slechtzienden '
Lees ook