Ingezonden persbericht

FrameMaker 7.0 Nu Verkrijgbaar

Nieuwe XML Functionaliteiten Stroomlijnen Business Operations en Versnellen Time-to-Market

Amsterdam, 22 mei 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwste versie van FrameMaker* software vanaf vandaag beschikbaar is. FrameMaker 7.0 is een krachtige XML authoring en publishing oplossing die informatiemanagement over de gehele breedte van de onderneming automatiseert en stroomlijnt. Organisaties hebben nu de mogelijkheid om op een selectieve wijze content beschikbaar te stellen aan medewerkers, klanten, partners en leveranciers. FrameMaker Server, dat ook vanaf vandaag beschikbaar is, biedt bedrijven de flexibiliteit om de verspreiding van data-driven content voor diverse kanalen te automatiseren en te personaliseren.

In deze nieuwste versie vindt men structured authoring tools voor zowel XML als voor SGML (voorheen alleen als apart product verkrijgbaar) waarmee gebruikers, voor een lagere prijs, kunnen profiteren van structured authoring. Daarnaast biedt de nieuwe, eenvoudige WYSIWYG (What You See Is What You Get) word processing interface bedrijven de mogelijkheid de verspreiding uit te breiden naar een breder gebruikerspubliek, omdat voor het gebruik van het programma geen ervaring met XML codering noodzakelijk is.

"De toenemende vraag naar XML-based publishing vereist flexibele tools voor structured document editing, gekoppeld aan krachtige tools voor cross-media productie," aldus Mark Walter, senior analyst bij The Seybold Report. "FrameMaker 7.0 biedt deze mogelijkheden in één desktoppakket, en de nieuwe serverversie voorziet in de de vraag naar geautomatiseerde publishing tools die een koppeling maken met de contentinfrastructuur van een organisatie. De prijs is zeer concurrerend en sluit goed aan bij publishing architecturen van ondernemingen."

FrameMaker biedt bedrijven een makkelijke manier om XML toe te passen om daarmee het opnieuw gebruiken van content en het accelereren van de time-to-market van missiekritische content te vereenvoudigen. Naast de ondersteuning van authoring, editing, het importeren en verspreiden van geldige XML content, stelt de op sjablonen gebaseerde omgeving van FrameMaker klanten in staat om op een efficiënte wijze documenten uit individuele bronnen naar diverse kanalen tegelijk te verspreiden. Onder meer als print, Adobe Portable Document Format (PDF), het Internet, eBooks en PDAs, waardoor een goede stroomlijning van de operationele activiteiten kan worden bereikt. In tegenstelling tot andere op XML gebaseerde oplossingen, krijgen ondernemingen nu de mogelijkheid om op een eenvoudige manier bestanden uit te wisselen over de gehele breedte van de onderneming. Ook kunnen Scalable Vector Graphics (SVG) in documenten worden geïntegreerd, hetgeen betekent dat ook webversies vector graphics van een hoge kwaliteit laten zien.

"Voor ons is er een groot aantal voordelen om de voorkeur te geven aan FrameMaker 7.0 boven andere authoring tools, waaronder een scherpere prijs, een betere functionaliteit, en het feit dat het programma een grote acceptatie in de markt heeft," aldus Carol Green, director of technical communications, Voice Networks Division bij Alcatel. "We kunnen de output van FrameMaker documenten eenvoudig geschikt maken voor een verscheidenheid van elektronische formats-XML, Adobe PDF, en HTML-waardoor we in staat zijn om de papieren output in onze authoring workflow uit te bannen."

Om het proces van het samenwerken aan documenten, het uitwisselen van content en de mogelijkheden om informatie snel op te zoeken beter te stroomlijnen, ondersteunt FrameMaker nu World Wide Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) en Adobe's XMP (Extensible Metadata Platform). XMP geeft de Adobe applicaties een gemeenschappelijk kader, dat zorgt voor de standaardisatie van de uitwisseling van metadata over de gehele breedte van publishing workflows.

Prijzen en Beschikbaarheid
Adobe FrameMaker 7.0 en FrameMaker Server 7.0 zijn vanaf vandaag beschikbaar in de V.S., Europa en Canada via Adobe Authorized Resellers en de Adobe Store (www.adobe.com). De verkoopprijs van de FrameMaker 7.0 desktop versie bedraagt 999 euro voor het volledige product, met een speciaal upgradeaanbod (Mac and Windows* only) voor een prijs van 245 euro. Dit speciale upgradeaanbod is geldig tot 22 augustus 2002. De verkoopprijs van FrameMaker Server 7.0 bedraagt 9999 euro. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW. Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden en de upgradevoorwaarden kunt u kijken op: www.adobe.com/products/framemaker

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

<<05-2002FrameMaker 7.0 nu verkrijgbaar.pdf>>

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum

Deel: ' Nieuwe XML Functionaliteiten stroomlijnen Business Operations en ver.. '
Lees ook