Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

MinBZK.nl

Nieuwe zeehaven voor Saba

8 mei 2002

Staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft 9,6 miljoen Antilliaanse gulden (bijna 6,1 miljoen euro) beschikbaar gesteld voor een nieuwe zeehaven op Saba. Tijdens de orkaan Lenny in 1999 werd de haven zwaar beschadigd. De nieuwe haven zal orkaanbestendig zijn, berekend op hoge golven die slechts eens in de 25 jaar in het gebied voorkomen.

---

Saba is voor de aan- en afvoer van goederen geheel afhankelijk van de haven. Het personenvervoer verloopt voornamelijk via de luchthaven, maar de haven biedt wel dagjesmensen de gelegenheid om per boot van Sint Maarten naar Saba te komen. Bovendien is de haven van enorm belang voor het zich ontwikkelende duiktoerisme op het eiland. Daarmee is een goede haven heel belangrijk voor de economische ontwikkeling van Saba.

Tijdens de werkzaamheden worden de havenpier en het pierhoofd hersteld en versterkt. De pier dient als golfbreker ter bescherming van de hoofdkade. Ook de hoofdkade moet hersteld worden. Verder wordt de haven uitgediept en voorzien van nieuwe haven- en
navigatieverlichting.

---

Deel: ' Nieuwe zeehaven voor Saba '
Lees ook