Radio Nederland Wereldomroep

Persberichten

12 maart 2003
Gepubliceerd op

Nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep

De nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep, geldig van 30 maart tot en met 25 oktober, zijn bekend. In Europa is de Wereldomroep dagelijks te ontvangen van 7.00 tot 19.00 uur en van 22.30 tot 23.25 uur. Elders in de wereld zendt de Wereldomroep op diverse tijden een 55 minuten durende 'werelduitzending' uit. Alle frequenties staan op www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep past elk half jaar de frequenties aan om een zo optimaal mogelijke ontvangst te kunnen garanderen. De nieuwe frequenties staan in de Wereldomroepgids, die gratis verkrijgbaar is bij de ANWB, de grotere postkantoren, een groot aantal reisbureaus en enkele elektronicazaken. Op Schiphol is de Wereldomroepgids verkrijgbaar bij de informatiebalie en audio/video winkels. Bovendien is de Wereldomroepgids gratis aan te vragen via de publieksservice van de Wereldomroep (telefoonnummer: 035-67 24 333). De frequenties voor Europa staan ook op teletekstpagina 269.

De werelduitzending bestaat uit nieuws, actualiteiten, achtergronden, sport, financieel-economische berichten en een kranten- of weekbladenoverzicht. In Europa is er naast deze onderdelen ruimte voor documentaires, cultuur, wetenschap, magazines en discussie. De radiouitzendingen zijn ook via www.wereldomroep.nl in real audio te beluisteren. In Europa, Zuidelijk Afrika en Latijns-Amerika is ontvangst 24 uur per dag in FM kwaliteit via de satelliet mogelijk. Meer informatie hierover staat op www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie (BVN-TV) en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.

Deel: ' Nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep '
Lees ook