Residentieorkest


Nieuwjaarsconcert in het teken van de drie 'Straussen'

vrijdag 1 januari

Op vrijdag 1 januari luidt het Residentie Orkest onder leiding van vaste gastdirigent George Pehlivanian het nieuwe jaar feestelijk in met een Nieuwjaarsconcert dat in het teken staat van de drie 'Straussen': Johann Strauss sr, Johann Strauss jr en Richard Strauss.
1999 wordt namelijk het 'Strauss-jaar', want behalve hun achternamen hebben de drie componisten nog iets met elkaar gemeen: toeval of niet, in 1999 is het precies vijftig jaar geleden dat Richard Strauss overleed, honderd jaar geleden dat Strauss jr overleed en honderdvijftig jaar dat Strauss sr overleed! Al is de aanleiding wat droevig, het programma belooft in ieder geval een waar feest te worden. Van Strauss jr en Strauss sr, de koningen van de Weense wals, staan stukken op het programma als de beroemde Radetzky-mars, de Kaiser Walzer en de Pizzicato Polka. Maar dat ook Richard Strauss, toch in de eerste plaats componist van 'serieuze' opera's en orkestwerken, zich uitstekend thuisvoelde in het lichtere genre van de wals zal ongetwijfeld blijken uit de walsensuite die hij samenstelde uit zijn opera Der Rosenkavalier.

Voorheen kon u zich voor het gemeentelijk Nieuwjaarsconcert uitsluitend inschrijven via een bon in de huis-aan-huis-bladen. Vanwege de grote belangstelling moesten wij ieder jaar weer veel mensen teleurstellen. Vandaar dat er nu, naast het gemeentelijk Nieuwjaarsconcert op 2 januari, op 1 januari 's ochtends om 11.30 uur een extra concert is georganiseerd. De toegang bedraagt ƒ35,- (ƒ32,50 met Uitpas). Telefonisch reserveren: (070) 360 9810.

Deel: ' Nieuwjaarsconcert Residentieorkest '
Lees ook