Gemeente Leeuwarden

Nieuws uit het college van B&W van Leeuwarden

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 28 februari 2000.

Wethouder Hafkamp ziet af van reis naar Oostenrijk ¦ Tineke de Haan stapt op als raadslid ¦ Herinrichting Hoeksterpad ¦ Amateurkunst ¦ Millenniumwisseling ¦ Uitvoeringsovereenkomst met G.K.B.

Wethouder Hafkamp ziet af van reis naar Oostenrijk

De wethouder van milieuzaken, mevrouw Hetty Hafkamp (PAL/GroenLinks) heeft na rijp beraad besloten niet aanwezig te zullen zijn op het 'Energy Gala' op 8 maart in het Oostenrijkse Wels. Leeuwarden is daar genomineerd voor de Energy Globe Award 2000 voor het project Leeuwarden Energiegemeente - zie persbericht.

De wethouder wordt in haar besluit gesteund door het college nu bekend is geworden dat de ÖVP-Bundesminister voor milieu van Oostenrijk de prijzen uitreikt. Gevreesd moet worden dat de omstreden Oostenrijkse regering de internationale bijeenkomst voor propagandadoeleinden zal misbruiken.

Als vertegenwoordiger van Leeuwarden zal nu Bouwe de Boer, projectleider van Leeuwarden Energiegemeente in Wels aanwezig zijn. Het college volgt daarmee de richtlijnen van Buitenlandse Zaken die zegt dat er geen ministeriële contacten met Oostenrijk zullen zijn, maar wel ambtelijke.

Tineke de Haan stapt op als raadslid

Mevrouw Tineke de Haan van de eenmansfractie De Haan heeft de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Van Maaren, laten weten per 1 maart 2000 haar raadszetel op te geven. De aanleiding ligt in persoonlijke omstandigheden, zo schrijft zij in haar ontslagbrief. Mevrouw De Haan kwam in 1998 als raadslid voor de Socialistische Partij in de raad.

Al na een half jaar ontstond verschil van mening tussen het raadslid en met name het landelijke partijbureau. Mevrouw De Haan besloot uit de SP te stappen en als onafhankelijk raadslid door te gaan. De raadszetel komt op 1 maart dus weer terug bij de fractie van de SP (drie zetels). Wie mevrouw De Haan opvolgt, is nog niet bekend.

Herinrichting Hoeksterpad

Nu de bouw van een parkeergarage in het Bastion aan het eind van de Voorstreek vorm begint te krijgen, wordt er al nagedacht over de toeleiding van verkeer naar deze garage die 400 autos kan herbergen. Het Hoeksterpad, het enige deel van de z.g. parkeerring rond de binnenstad die nog van een klinkerbestrating is voorzien, wordt de toegangsweg. Daarom wordt een asfaltlaag met verkeersgeleiders ter plaatse aangelegd. Daarin komen afslagstroken, die bij drukte ook als opstelstroken dienst kunnen doen, naar de parkeergarage. Aan beide kanten van de weg komen fietspaden. Verder wordt voor fietsers en voetgangers de brug over de stadsgracht naar het Cambuursterpad in ere hersteld.

Amateurkunst

Aan de gemeenteraad wordt voorsteld een subsidieverordening voor amateurkunst in te stellen. Instellingen die aan amateuristische kunstbeoefening doen, hebben de mogelijkheid een onderbouwde aanvraag bij de gemeente in te dienen. Eind 1999 werden de middelen à f 50.000,- gebruikt voor een eenmalige manifestatie in de Harmonie: de dag van de amateurkunst.

Millenniumwisseling

Het College heeft een evaluatie van de inspanningen rond de millenniumwisseling vastgesteld. Het rapport 'Het Millennium Voorbij' zet nog eens alle werkzaamheden en kosten (f 2.224.439,-) op een rij. Een aantal aanbevelingen voor verbetering van het ICT-instrumentarium binnen de organisatie zoals een integraal beveiligingsplan werden overgenomen.

Uitvoeringsovereenkomst met G.K.B.

De uitvoeringsovereenkomst van de gemeente Leeuwarden met de Gemeenschappelijke Krediet Bank (G.K.B.) Friesland voor de schuldhulpverlening van Leeuwarder ingezetenen voor het jaar 2000 is vastgesteld. De subsidie beloopt een bedrag van f 197.300,-.

Deel: ' Nieuws B&W Leeuwarden '




Lees ook