Gemeente Utrecht

Tentoonstellingen / exposities Centrale Bibliotheek
Catharinaschool (Abstederdijk) Expositie van het werk van diverse groepen naar aanleiding van de nieuwe vormingsgebieden Techniek en Samenleving met als thema "Ruimte". Het werk bestaat uit schilderijen en objecten. Perode: 20 maart tot 8 mei Plaats: Centrale Bibliotheek, Jeugd Voor inlichtingen: mw. C. Kamphof 030-2861878


Bibliotheek Leidsche Rijn

In het stadsdeelcentrum van Leidsche Rijn Utrecht vindt u vanaf 2005 een grote, moderne bibliotheek, tevens halte aan de elektronische snelweg. De bibliotheek zal onderdeel uitmaken van een cultuur- en informatiecentrum. Dit centrum bevat ruimten voor o.a lezingen, cursussen, ontmoetingen, en exposities. Ook is er een theaterzaal, kunstuitleen en het servicecentrum met gemeentelijke loketten.

Zolang het nog niet zover is, komen er in de wijken van Leidsche Rijn Utrecht tijdelijke bibliotheekvoorzieningen. De tijdelijke voorzieningen zullen worden gerealiseerd bij scholen en/of door middel van een boekenbus.

Met ingang van maandag 17 april staat de boekenbus aan de Langerakbaan bij de schoolwoningen op
* donderdag: 14.30 - 16.30 uur
* maandag: 18.00 - 20.00 uur.
De bus komt daar nu al elke donderdag om op de scholen boeken en andere materialen te brengen, maar nu blijft de bus twee uur langer: zo kunnen de kindern zelf nog meer uitzoeken wat ze graag willen lezen. De boekenbus is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bibliotheekvoorziening voor volwassenen is nog niet aanwezig in Leidsche Rijn. De dichtsbijzijnde filialen van de Gemeentebibliotheek Utrecht voor het gebied Leidsche Rijn zijn:
* Bibliotheek Kanaleneiland
* Bibliotheek Oog in Al
* Bibliotheek Lombok
* Centrale Bibliotheek
Meer informatie over Leidsche Rijn? Bezoek de site van het projectbureau Leidsche Rijn. Voor inlichtingen: dhr. M. Nijsingh 030-2861800 laatste update: 14 april 2000

Deel: ' Nieuws Bibliotheek Utrecht expositie en boekenbus '
Lees ook