Bloemen Bureau Holland
Nieuws

6 April 2000

40 miljoen voor Floriade

Afgelopen maandag ondertekenden diverse burgemeesters van Gemeenten in Nederland als geldschieters een overeenkomst met de Floriade voorzitter. De gemeente Haarlemmermeer (Floriade locatie 2002) legt zelf 10 miljoen gulden op tafel, terwijl omliggende gemeenten nog een 30 miljoen gulden bijdragen. Daarnaast steken ook de Provincie Noord-Holland, Schiphol Group en het Ministerie van Landbouw geld in de Floriade. De Floriade, Internationale Tuinbouwtentoonstelling, zal in 2002 open zijn van April tot October.


Overname in bloembollensector

Bloembollenexportbedrijf Van Zanten Flowerbulbs neemt met ingang van 1 oktober de handelsactiviteiten over van gladiolenhandelaar J.C. Balk uit Noordwijkerhout. De handelsnamen J.C. Balk/Dutch Gladiolus Specialist Balk en Bulbi Balk blijven ook onder Van Zanten bestaan. Het bedrijf van Balk is vooral actief in Zuid-Europa, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Voor Van Zanten is gladiolen een nieuw gewas.


Pasen belangrijker voor afzet bloemen

Alhoewel Moederdag nog steeds de belangrijkste dag is waarop Nederlanders hun bloemen weggeven, nadert Pasen met grote passen. Uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw (in opdracht van het Bloemenbureau Holland) blijkt dat een kwart van de Nederlanders vorig jaar rond Pasen één of meerdere cadeaus weg gaf; het belangrijkste geschenk was een bloemetje of een plant.Rendement Deense tuinbouw gestegen

Uit cijfers van de Deense tuinbouw bond (DEG) blijkt dat het rendement van de Deense tuinbouw afgelopen jaar gestegen is. Het rendement bedraagt 8,1 procent tegen 6,5 procent in 1998. De jaarlijkse accountantsanalyse van de DEG geeft aan dat dit met name wordt veroorzaakt door efficiënter werken waardoor minder personeel ingezet is. De doelstelling is echter nog niet behaald, deze is namelijk 10 procent! Om deze doelstelling te halen zal er nog meer schaalvergroting optreden in de Deense tuinbouw.

Deel: ' Nieuws Bloemen Bureau Holland 40 miljoen voor Floriade '
Lees ook