biologisch nieuws maart 2000

www.biologisch.nl bevat deze maand foto¹s van een zorgboerderij met eko-keurmerk

het platteland is multi functioneel

het platteland en biologische landbouw hebben een belangrijke functie in de maatschappij. functies die genoemd kunnen worden zijn voedselvoorziening, landschap, natuur, recreatie, sociale omgang en lichamelijke arbeid in de frisse buitenlucht.

vroeger werd alleen de voedselvoorziening genoemd als belangrijke taak voor boeren. de andere functies van het platteland werden wel vervuld, maar bleven onvermeld. met deze informatie als achtergrond mag duidelijk zijn dat nederlandse biologische boeren zorg dragen voor een natuurlijk landschap waar op een leuke manier gewerkt kan worden.

werken bij de eko-boer

voor ieder mens met hart voor biologische landbouw zijn er mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de productie van eko-voeding en daarvoor een vergoeding te ontvangen variërend tussen nul tot 80 gulden per dag. ieder paar handen is belangrijk om te komen tot een succesvolle oogst van de arbeidsintensieve biologische teelten in nederland.

zorgboerderij met eko-keurmerk

ook is het mogelijk om mee te draaien in een zorgboerderij. dit is een boerderij waar overspannen mensen, geestelijk gehandicapten of verslaafden een bijdrage leveren aan de agrarische productie. naarmate men meer bijdraagt aan de productie wordt een lagere vergoeding betaald voor verblijf. de verblijfkosten variëren van nul tot 80 gulden per dag. op dit moment is onbekend hoeveel van de circa 200 nederlandse zorgboerderijen werken volgens de biologische normen en daarmee in aanmerking komen voor het eko-keurmerk.

fotomateriaal en informatie

als er belangstelling is voor werk op een biologische boerderij of zorgboerderij kunnen wij u verder op weg helpen voor een standaardtarief van 50 euro. om een indruk te krijgen van zorgboerderijen die werken met geestelijk gehandicapten kunt u een kijkje nemen in het biologisch fotoarchief op www.biologisch.nl. hierin wordt deze maand fotomateriaal van geitenboerderij de horst in het gelderse groesbeek gepresenteerd.

hidde oenema

publiciteitscentrum biologische landbouw
postbus 656, 6700 ar, wageningen
tel. 0317-415.515, email info@biologisch.nl, internet www.biologisch.nl

Deel: ' Nieuws op www.biologisch.nl '
Lees ook