In het nieuwe nummer van UITVAART, het onafhankelijke vakblad voor het uitvaartwezen:

NIEUWS:
Faillissement aanzet tot uitvaartgarantiefonds; crematie in één minuut; Praagse koets gerestaureerd; Vereniging Natura-uitvaartverzekeraars opgeheven; Tap neemt Ouwerkerk over; Middeleeuws gedenken in het Catharijneconvent; CUVO wijzigt organisatie; overzicht Geschillencommissie Uitvaartwezen.

NECROPOLE VAN NICE
Nice heeft een prachtige Necropole. Het is echter maar één klein onderdeel van een veel grootser plan voor een dodenstad die plaats had moeten bieden aan 50.000 doden. Het gehele plan is nooit gerealiseerd.

ESTAFETTECOLUMN: Mgr. Muskens

VERS VAN DE PERS
Medici en de dood, oorlogsbegraafplaatsen, liedboek Afro-Surinamers, woorden van bemoediging

MIILLENNIUMSTEMMEN
Voor één keer de Stemmen uit het Vak en de Millenniumpagina gecombineerd: wat vindt men de belangrijkste ontwikkelingen op uitvaartgebied en natuurlijk de onvermijdelijke Uitvaart van de Eeuw.

PORTRET
De uitvaartvereniging is de oudste bestaande vorm van uitvaartverzorging. Hebben de verenigingen met al hun vrijwilligers nog bestaansrecht in het volgende millennium? Volgens de voorzitter van De Laatste Eer wel degelijk.

VERZEKERAAR NUVEMA
In het strijdgewoel tussen verzekeraars blijft Nuvema bewust een eigen koers varen. "Wij kiezen voor samenwerking met uitvaartverenigingen en zelfstandige ondernemers. En we zijn zeker niet van plan om te fuseren met andere verzekeraars of de markt op te gaan met eigen uitvaartcentra."

BANG VOOR DE BUG?
Wie dit leest en schrikt is te laat: de voorbereidingen om de millenniumbug het hoofd te kunnen bieden, hadden al lang achter de rug moeten zijn. Zien we de millenniumwisseling met angst en beven of vol vertrouwen tegemoet?

PRODUCTNIEUWS
Dominee op bestelling, uitvaartzangeres, grafdelfmachine, herinneringslichtjes

EN VERDER
Agenda
Column Recht
Mensen
Vacaturebank
Geachte redactie

UITVAART is het onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen in Nederland en België en verschijnt 11 keer per jaar. UITVAART is een uitgave van Uitvaart Media.

Van Stolkweg 16, 2585 JR, Den Haag
Postbus 80532, 2508 GM, Den Haag
telefoon +31(0)70 351 88 18
telefax +31(0)70 351 88 09
email: uitgever@uitvaartmedia.com

Adres redactie
Stieltjesstraat 76, 3514 JD Utrecht
Postbus 15026, 3501 BA Utrecht
telefoon +31(0)30 272 02 51
telefax +31(0)30 272 37 82
e-mail: redactie@uitvaartmedia.com

Deel: ' Nieuws uit vakblad Uitvaart '
Lees ook