nbcode: nb04 nb10 nb05 NL00 bron: Ingezonden persbericht Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuws van De Boer & Wendel - Winter 2001/2002


· Nieuw: Suriname

· Nieuwe 'Easy Going' reizen

· Aparte Afrikabrochure

· Vernieuwde website

Voor komende winter heeft De Boer & Wendel drie brochures samengesteld. Een 228 pagina's tellende Verre Rondreizen brochure, een 68 pagina's tellende Afrika brochure en een 24 pagina's tellende Strand brochure met de exotische strandbestemmingen Indonesië (Bali en Lombok), Maleisië, Thailand, Sri Lanka en de Malediven.

Te gast in Suriname
Suriname is een land dat overloopt van natuur. Die natuur en de culturele verscheidenheid van Suriname zijn ingrediënten voor een unieke vakantie, maar ook zaken om als toerist zorgvuldig mee om te gaan. Met de nieuwe reis 'te gast in Suriname' probeert De Boer & Wendel invulling te geven aan dit duurzame toerisme. Door de kleine reisgroep, de lokale reisleiding en een route langs unieke natuur en culturen, leert de toerist het land en zijn bevolking op een bijzondere manier kennen. Tijdens deze 18-daagse rondreis wordt overnacht in kleine accommodaties, zoals een voormalig plantershuis en jungle lodges. Na een uitgebreide kennismaking met het kleurrijke Paramaribo, bezoekt men de gastvrije Caraïben Indianen aan de kust. Daarna voert de reis naar de tropische binnenlanden, waar de waterwegen in het ongerepte regenwoud met haar unieke flora en fauna per korjaal worden verkend. Andere hoogtepunten tijdens deze reis zijn de meerdaagse tochten naar Galibi, Awarradam en de Raleighvallen. De Boer & Wendel biedt deze unieke reis aan voor een vanaf-prijs van 2725 euro. Er wordt gevlogen met KLM.

Easy Going Reizen
Vanwege de populariteit van de 'Easy Going' reizen heeft De Boer & Wendel een nieuwe reis aan het winterprogramma toegevoegd. Deze reizen verlopen in een rustig tempo met in bijna elk hotel twee of drie overnachtingen. Lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd en extreem vroege vertrekken worden zoveel mogelijk vermeden.

In Zuid-Afrika is een geheel nieuwe 23-daagse 'Easy Going' rondreis ontwikkeld, langs de vele hoogtepunten van dit fascinerende land. Verder biedt De Boer & Wendel een 18-daagse 'Easy Going' rondreis door Thailand, een 24-daagse reis langs Singapore, Sumatra, Java en Bali en een 29-daagse variant inclusief Sulawesi.

Pakistan-Nepal
Naast de vertrouwde combinatie India-Nepal heeft De Boer & Wendel deze winter Pakistan-Nepal als nieuwe combinatie opgenomen in haar programma. Eeuwenoude culturen beïnvloed door de historische 'Zijderoute' en een ongerepte natuur maken Pakistan tot een boeiende bestemming. De deelnemers bezoeken Lahore, Islamabad, Peshawar en de Swat Vallei, en nemen een kijkje op een van de vele Bazaars. In Nepal staat met name de natuur centraal met bezoeken aan het in de bergen gelegen Dhulikel, Chitwan Nationaal Park en Pokhara aan de voet van de Himalaya.

Thailand
Wie in Thailand iets anders wil zien, kan kiezen voor een nieuwe 18-daagse rondreis die voert langs de plaatsen Lopburi, Petchabun, Phrae, Nan en Doi Ankhang. Bij de 26-daagse variant staat ook een bezoek aan Laos op het programma, waar wordt verbleven in het nog eenvoudige Done Khong. De 22-daagse rondreis Thailand Avontuur is deze winter aangevuld met een bezoek aan Mae Hong Son, waar de beroemde Langnek-Karen stam leeft. Het is nu ook mogelijk om de Thailand rondreizen af te sluiten met een individuele verlenging in Cambodja. Het individuele programma van Thailand is eveneens uitgebreid met tal van losse arrangementen die eenvoudig kunnen worden gecombineerd, indien gewenst ook met Cambodja en Laos.

Maleisië & Indochina
Geheel vernieuwd is het individuele programma van Maleisië, Vietnam, Laos en Cambodja. Naast de standaardrondreizen zijn er diverse losse modules te boeken, naar onder meer de bergvolkeren en de Mekong Delta in Vietnam, en de Maleisische strandbestemmingen Penang en Langkawi,

Australië
In Australië is een nieuwe Seat-In reis ontwikkeld die voert langs de zuidkust, een van de meest fascinerende en wildste kusten van Australië. Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan Sydney met de Blue Mountains, Canberra, Melbourne en Kangaroo eiland.

Nieuw-Zeeland
Zes spectaculaire treinreizen door de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland vormen het hoogtepunt van een nieuwe Seat-In reis. Verder is de avontuurlijke 21-daagse Diamond rondreis weer terug in het programma en is er een tweede lodgetour ontwikkeld met verblijf in de meest luxueuze lodges van Nieuw-Zeeland.

Midden-Amerika
Nieuw in het programma van Midden-Amerika is een 18-daagse rondreis door Mexico, Costa Rica en Guatemala. Mayatempel ruïnes, Spaanse koloniale architectuur, karakteristieke Indianendorpen, kleurrijke markten en adembenemend natuurschoon vormen de ingrediënten van deze reis. Het Seat-In programma biedt enkele nieuwe korte arrangementen naar Mexico, Guatemala, Costa Rica en Panama.

Zuid-Amerika
Naast de nieuwe bestemming Suriname biedt De Boer & Wendel deze winter ook een nieuwe 18-daagse Diamond rondreis naar Brazilië, Peru en Bolivia, met als hoogtepunten Machu Picchu, het Titicacameer, Cuzco, de Amazone en Rio de Janeiro. Verder is er een aantal losse Seat-In arrangementen samengesteld naar onder andere Argentinië, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Paaseiland.

Aparte Afrikabrochure
De Boer & Wendel heeft een aparte Afrikabrochure op de markt gebracht vol nieuwe groepsreizen en individuele arrangementen, die loopt tot en met maart 2002. Een verrassende nieuwkomer is de 18-daagse rondreis door Namibië. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de Fish River Canyon, de zandduinen van Sossusvlei en het schitterende Etosha National Park. Het Seat In-programma is in Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Botswana, Kenia en Tanzania aanzienlijk uitgebreid met korte en lange arrangementen, die uitstekend zijn te combineren. Wie na een Diamond-rondreis een stopover wil maken in Botswana en Zimbabwe, kan onder meer kiezen uit een bezoek aan de Victoria watervallen of een safari in één van de bekende wildparken. Verder biedt De Boer & Wendel voor het eerst ballonsafari's aan, nabij het Krugerpark en over de Serengeti-vlakte en Masai Mara. Binnen de individuele Private-formule zijn enkele nieuwe fly-drives toegevoegd. Ook kunnen reizigers nu kiezen voor een pakket met luxere accommodaties.

Vernieuwde website
De website www.boerenwendel.nl is onlangs geheel vernieuwd en uitgebreid. De site bevat nu informatie over alle bestemmingen van De Boer & Wendel, zoals culturele wetenswaardigheden, geschiedenis, klimaattabellen en praktische tips. Bovendien is online te zien welke reizen en data nog beschikbaar zijn en welke reizen gegarandeerd door gaan. Wie een groepsreis wil boeken, kan een boekingsformulier invullen en mailen naar De Boer & Wendel.

Einde bericht

3 augustus 2001/16

Deel: ' Nieuws van De Boer & Wendel - Winter 2001/2002 '
Lees ook