Ingezonden persbericht

Persbericht d.d. 7 augustus 2001
Giraffe krijgt morgen een unieke 'doop'
Enorm veel inzendingen met ideen voor de naam, doop met karikatuur

De babygiraffe die in de nacht van vrijdag 13 juli op zaterdag 14 juli geboren is, wordt morgen op een unieke wijze gedoopt. Tevens zal dan bekend worden wie de naam van de giraffe verzonnen heeft. De directie en verzorgers riepen iedereen in Nederland op om een naam te verzinnen. Hierop kwam een enorme respons. Het park ontving honderden kaartjes en e-mails met suggesties voor de (doop)naam. De grootste respons kwam van kinderen maar zelfs een mevrouw van 72 jaar had een suggestie.

Voor deze unieke doop heeft Safari Beekse Bergen de hulp ingeroepen van een karikatuur-tekenaar. De jongste giraffe van Safari Beekse Bergen heeft model gestaan voor een karikatuur. Deze is groot afgebeeld op een kaart die geadresseerd is aan degene die de winnende naam heeft verzonnen. De tien mogelijke winnaars zijn morgen uitgenodigd.

Morgen zal de winnaar of winnares tevens vereeuwigd worden als karikatuur naast de jonge giraffe. Vervolgens zal van deze kaart een groot aantal kleine kaartjes gedrukt worden die de winnaar of winnares aan de hele familie mag sturen. Om vervolgens de naam van de giraffe bekend te maken zal de grote kaart met karikaturen en de winnaar of winnares per Safari-jeep naar de giraffevlakte gebracht worden. Daar dopen de winnaar of winnares en de verzorgers de jonge giraffe. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van water maar zal de naam bij de karikatuur van de giraffe (op de grote kaart) zichtbaar worden. Vervolgens mag de winnaar of winnares alle kaartjes voor zijn/haar familie overhandigen aan een postbode.

In Safari Beekse Bergen leven negen giraffen. Zij zijn zowel vanuit de Safaribus als vanaf de Wandelsafari te bewonderen. Op de Wandelsafari is vorig jaar zelfs een nieuw inkijkpunt bij de giraffevlakte ontwikkeld. Safari Beekse Bergen is in augustus dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,-/ 11,80 p.p en voor kinderen:
fl. 23,-/ 11,44 p.p. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com.

Deel: ' Nieuwste babygiraffe in Safari Beekse Bergen gedoopt '
Lees ook