Ingezonden persbericht

Nieuws-Update

Nummer 2
Oktober 2001

Opmerking vooraf

---

Aanslagen in de VS

Bookings is diep geschokt door de gebeurtenissen op 11 september j.l. in New York en Washington. Naast persoonlijke problemen van medewerkers die hun partner lange tijd moesten missen, voelt Bookings ook de financiële gevolgen van de terroristische daad. Zoals in de gehele reisbranche ontving Bookings de twee dagen na de aanslag meer annuleringen dan boekingen. Het totale aantal boekingen viel, met name door Amerikaanse reizigers, terug met 25%. Momenteel blijven de boekingen 10% achter bij de cijfers van voor 11 september.

Bookings verwacht dat met name de sterk op de VS georiënteerde en de toeristische reismarkt gebukt zullen blijven gaan onder de aanslagen. Reserveringen binnen Europa zullen volgens Bookings weer vlot terug-komen op hun oude niveau.

Als gevolg van de aanslagen in de VS ziet Bookings dat hotels proactief nieuwe wegen zoeken om boekingen te genereren, onder meer via on line boekingswebsites zoals die van Bookings. In de afgelopen twee weken hebben meer dan 20 Nederlandse 2- en 3-sterren-hotels bij Bookings een aanvraag ingediend om opgenomen te worden in het Bookings systeem. Ook internationaal melden zich nieuwe partners aan.

---

Nieuwe Partners

---

Reis Branche
Virgin-Express.com
De op 3 september j.l. gelanceerde vernieuwde website van Virgin-Express vaart wel bij de daaraan gekoppelde on line hotel- reserveringsfaciliteit van Bookings. De speciaal voor Virgin ontwikkelde module werd reeds honderden keer gebruikt. Ook hebben verschillende, met name in Londen gevestigde hotels, contact met Bookings opgenomen om als een van de 150 geselecteerde hotels met speciale 'Virgin kamer-tarieven' via de website aangeboden te worden.
www.virgin-express.com

Kras SterVakantie
Half september hebben Bookings en Kras Ster Vakantie een samen-werkingsovereenkomst gesloten. Hierdoor kan de all-round reisorganisatie haar website bezoekers de mogelijkheid bieden om op haar home-page on line hotelskamers te reserveren. De button 'hotels boeken' geeft een directe link naar de Bookings website. De eerste boekingen zijn reeds gemaakt in Nederland en België.
www.kras.nl

PackBack
Het Londense PackBack, gespecialiseerd in low-budget reizen en accommodaties, heeft eveneens aansluiting gezocht bij Bookings. De unieke en onafhankelijke database met 1- tot en met 5-sterren accommodaties, en de directe links die Bookings heeft met de homepages van de aangesloten hotels gaven de doorslag voor samen-werking met de Nederlandse hotel-reserveerder. Naar verwachting zal de link in oktober live gaan.
www.packback.com

Quantrill
Deze onafhankelijke organisatie, die kleine reisagenten een pakket met internet oplossingen levert voor een eigen website, biedt door een overeenkomst met Bookings haar afnemers vanaf heden ook mogelijk-heden om hotels te reserveren. Het standaard pakket (de 'jacket') voor de reisagenten website wordt standaard uitgebreid met hotelreserveringsfaciliteiten van Bookings en de Bookings database. www.quantrill.com

Overigen

Out Europe ltd
Naast Gayamsterdam.com heeft Bookings wederom een zich op de gay-scene gerichte partner aangesloten; Outuk.com. Dit in Engeland gevestigde bedrijf richt zich via de Outuk travelstore met name op mannelijke gays en kan haar bezoekers nu met Bookings via een co-branded website de mogelijkheid tot hotel-reserveringen aanbieden. Onderzoek toont aan dat de gay-community veel geld uitgeeft aan reizen. Deze zogenaamde 'pink travel dollars' kunnen de toeristische inkomsten flink verhogen. Zo bleek in 1999 dat de Gay & Lesbian Mardi Gras in Sydney een bijdrage van 99 miljoen dollar leverde aan de locale economie, ongeveer driemaal zoveel als vijf jaar daarvoor.
www.outuk.com

International Business Answers ltd
International Business Answers ltd, een bedrijf dat zich richt op intranet oplossingen voor grote ondernemingen, heeft Bookings opgenomen in haar standaard intranetpakket. Afnemers van de intranet pakketten van International Business Answers ltd zullen naast een selectie van in service en prijs uitblinkende providers, nu eveneens de hotelreserveringsfaciliteiten van Bookings aantreffen. Alleen al door die opname zal Bookings bereikbaar zijn voor 360.000 intranet gebruikers.
www.intbusinessanswers.com

Recreatief.nl
Recreatief.nl, de zoek-machine voor recreatief Nederland, biedt bezoekers via de rubriek 'Hotels Nederland en Hotels wereldwijd' de Bookings zoekmachine aan. Uniek hierbij is dat zij tevens de websites van onafhankelijke hotels zullen gaan promoten via Recreatief.nl. www.recreatief.nl

ExpatsOnline
Expatsonline.nl, Nederlands grootste magazine voor expatriates, biedt via haar recent gelanceerde website nu ook
hotelreserverings-faciliteiten. De website biedt expats alle informatie en directe links naar Nederlandse hotels die via de Bookings database te reserveren zijn.
www.expatsonline.nl

Landen partners

hotelsinpoland.com spanish-living.com search-belgium.com italie.nl
Na vele succesvolle overeenkomsten met partners die Nederland promoten zoals Holland.com, elmarreizen.nl, startpagina.nl, heeft Bookings nu ook overeenkomsten gesloten met websites die andere landen promoten. De nieuwe partners hotelsinpoland.com, spanish-living.com, search-belgium.com en italie.nl, richten zich op de specifieke interesses van bezoekers van Polen, Spanje, België en Italië. De op de verschillende websites aangeboden hotels zijn speciaal geselecteerd voor de de bezoekers van deze landen- of stedensites.
www.hotelsinpoland.com
www.spanish-living.com
www.search-belgium.com
www.italie.nl


---

Nieuwe Hotels
(websites)

---

Hampshire Hotels
Hampshire Hospitality & Leisure, de nieuwe hotelketen met 3- en 4-sterren hotels, is door Bookings ondersteund in de eerste fase van haar internet ontwikkeling. De 3-sterren Hampshire Inns en 4-sterren Hampshire Hotels kunnen via de algemene website on line worden geboekt. www.hampshirehotels.nl

Dynamic Brochure
Samen met Leonardo biedt Bookings de Golden Tulip hotels Dynamic Brochures aan. Deze on-line brochures bevatten uitgebreide fotoreportages van de hotels, de hotelkamers, de services, de recreatie-mogelijkheden en de faciliteiten voor bedrijven. De brochures zijn speciaal ontworpen om de bezoekers snel en gemakkelijk een kijkje in het hotel te geven en de atmosfeer te proeven. De brochures zijn direct via de websites van de GT-hotels te bekijken en komen in de loop van oktober on line.


---

Bookings Statistieken

---

Nieuwe Bookings landen

In september zijn geen nieuwe landen aan Bookings database toegevoegd. Wel heeft Bookings, ondanks de recente ontwikkelingen, haar focus op de Amerikaanse markt versterkt.

Cijfers

Als gevolg van de aansagen in de VS gaf de maand september een afname te zien van zowel het aantal bezoekers als het aantal boekingen. De aantallen zijn nu terug op het niveau van juli 2001.

Over Bookings
Het Nederlandse Bookings is een van de Europese leiders en de nationale marktleider op het gebied van on line hotelreserveringen. Bookings biedt het meest complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van Bookings beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter-)nationale hotels en hotelketens. De Bookings website wordt dagelijks door meer dan 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3,5 miljoen pageviews per maand. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun websites on line reserveringsmogelijkheden via het Bookings-systeem. Het systeem bestrijkt inmiddels 79 landen en zal naar verwachting eind 2001 wereldwijd bereik hebben. Het in 1996 opgerichte Bookings is gevestigd in Amsterdam en heeft 56 medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Singapore, Tokio en Santiago de Chile. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal tussen de 200 en 300% bedragen.

Willem Buitelaar
Senior Consultant
Paul Kok Consultants PK(-:
Kon. Wilhelminaweg 469
NL 3737 BE GROENEKAN
T. + 31 346 217 117
F. + 31 346 217 118
www.pkc.nl

Voor meer informatie over deze nieuwsbrief:
kijk op www.bookings.org of neem contact op met:
Justine Dalla Riva, PR & Communication
Weteringschans 28-4
1017 SG Amsterdam
Tel: 020 7125 647
e-mail: justine@bookings.org

Deel: ' Nieuwsupdate Bookings oktober 2001 '
Lees ook