Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

Archief
NIEUWS
NIEUWS UIT DE SECTOR
AGENDA

PERSBERICHTEN

18 juni 2002

NIGZ informatiecentrum op 1 juli 2002 van start

Op 1 juli 2002 zal het nieuwe NIGZ Informatiecentrum gaan starten. Het informatiecentrum zal zoveel mogelijk actuele informatie over gezondheidsbevordering in Nederland verspreiden, vooral via internet. Het online NIGZ Informatiebestand komt gratis beschikbaar via www.nigz.nl. Via een servicecontract kunnen klanten uitgebreide informatieservices betrekken van het documentatiecentrum. De bibliotheekfunctie van het NIGZ vervalt: vanaf 1 juli is de bibliotheek niet meer te bezoeken.

De bibliotheekfunctie van het NIGZ zal worden omgezet naar een informatiecentrum op grond van het nieuwe inhoudelijke beleid van het NIGZ, dat sinds 2001 is voorbereid. Het NIGZ gaat zijn activiteiten voortaan aansturen via landelijke doelgroepgerichte programma's. Elk programma richt zich op een specifieke bevolkingsgroep: jongeren, ouderen, werkenden, allochtonen, achterstandsgroepen en patiënten. Elk programma kent een continu proces van dataverzameling ten aanzien van gezondheidsinformatie over en ten aanzien van de doelgroep. De wijziging van de bibliotheekfunctie heeft met name betrekking op het leveren van continue en actuele informatie waarop de programma's kunnen draaien.

Nooit meer lenen?
Voor de klanten levert de ombouw naar een informatiecentrum een groot voordeel op: het NIGZ Informatiebestand, een database met literatuur en projecten op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie dat voorheen slechts tegen betaling kon worden geraadpleegd, is voortaan via internet rechtstreeks en zonder betaling te raadplegen. Daar staat tegenover dat de openbare bibliotheekfunctie van het NIGZ per 1 juli 2002 wordt opgeheven.

Servicecontract
Klanten die echter actief op de hoogte willen worden gehouden van actuele informatie over gezondheidsbevordering en ziektepreventie, kunnen een servicecontract sluiten. Het servicecontract kost 275,- per jaar en geeft toegang tot de volgende services:
* Toegang tot PC infodisk, een bestand met publieksfolders en audiovisuele media (via het internet)

* Toezending van tweemaandelijkse nieuwsbrief PC Infobrief.
* De mogelijkheid om via de netwerkcatalogus literatuur aan te vragen

* Periodieke toezending van de aanwinstenlijst
* Inroepen van hulp van de Helpdesk Informatiebestand, op werkdagen van 9.00 12.00 uur.

* Periodieke attendering op nieuws en producten van het NIGZ
Contactpersoon
Saskia Boeker, 0348 439 825, s.boeker@nigz.nl
Coördinator Informatiecentrum NIGZ

Deel: ' NIGZ informatiecentrum van start '
Lees ook