NIH continueert het tweede jaar van een vijfjarig contract met BIOBASE

BEVERLY, Massachusetts & BETHESDA, Maryland--(BUSINESS WIRE)-- 20090910 --

BIOBASE, een toonaangevende leverancier van biologische databases en software voor de bedrijfstak biowetenschappen, heeft vandaag de hernieuwing bekendgemaakt van het tweede jaar van een vijfjarige licentieovereenkomst met de National Institutes of Health (NIH). In het kader van dit vijfjarige contract krijgen alle 27 NIH-instituten ter plaatse toegang tot de BIOBASE Knowledge Library™, met inbegrip van de belangrijke databases TRANSFAC® en PROTEOME®. Daarnaast krijgen onderzoekers van NIH toegang tot het ExPlain™ Analysis System, een softwareplatform dat zowel de analyse en de biologische interpretatie van grootschalige datasets gegenereerd door DNA-microarrays als proteomica-, ChIP-on-chip- en Chip-Seq-experimenten vergemakkelijkt. “We zijn erg blij dat een dergelijk bijzonder gerespecteerd instituut door het verlengen van het contract de waarde van onze producten onderkent, en wij zijn ervan overtuigd dat de onderzoekers van NIH nog jaren zullen blijven profiteren van onze databases en software,” zegt prof. dr. Edgar Wingender, voorzitter en CSO van BIOBASE.

De financiële consequenties van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.

Over BIOBASE

BIOBASE (www.biobase-international.com), gevestigd te Wolfenbüttel (Duitsland) met filialen in Beverly, Masachussettes (VS), Bangalore (India) en Yokohama (Japan), is een toonaangevende leverancier van voortreffelijk beheerde biologische databases voor de bedrijfstak biowetenschappen. De productenportefeuille van BIOBASE, bekend als de BIOBASE Knowledge Library (BKL), omvat industriestandaarden als de databases TRANSFAC®, TRANSPATH®, PROTEOME YPD™en HumanPSD™. In combinatie met de krachtige tool voor systeembiologie ExPlain kan de BKL worden gebruikt om ingewikkelde regulerende netwerken te analyseren en de belangrijkste moleculen te analyseren die bij mensen ziekten teweegbrengen. Naast de BKL biedt BIOBASE een steeds uitgebreidere collectie databases van derde patijen, waaronder BRENDA en de Human Gene Mutation Database (HGMD). Wereldwijd gebruiken nu meer dan 600 klanten de databases van BIOBASE.

Over NIH

De National Institutes of Health (www.nih.gov)het bureau voor medische research van de overheid — bestaat uit 27 instituten en centra en vormt een onderdeel van de Amerikaanse Department of Health and Human Services. Het is het voornaamste overheidsbureau voor het uitvoeren en ondersteunen van primair, klinisch en translationeel medisch research, en het onderzoekt de oorzaken, behandelingen en geneeswijzen voor zowel veel voorkomende als zeldzame ziekten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
BIOBASE Corporation
Muthu Meyyappan, Ph.D., 978-922-1643
VP Sales, Marketing & Client Relations
muthu.meyyappan@biobase-international.com

www.biobase-international.com

Deel: ' NIH continueert het tweede jaar van een vijfjarig contract met BIOBASE '


Lees ook