Nijmegen Global Athletics 2017

Persbericht

2 mei 2017

Nijmegen Global Athletics 2017: dit jaar kan iedereen meedoen!

Nijmegen - De 18de editie van de Nijmegen Global Athletics wordt anders dan je gewend bent. Zo is het op vrijdag 2 juni voor het eerst voor iedereen mogelijk om mee te doen aan dit prestigieuze atletiekevenement. Naast het reguliere programma voor talenten, g-atleten en toppers op de baan in Brakkenstein, kunnen recreanten dit jaar deelnemen aan de 3 kilometer bosloop. Samen met de kinderloop (1000m) wordt deze wedstrijd georganiseerd door Run2Day.

De nieuwe wedstrijd wordt voor aanvang van de baanwedstrijd georganiseerd, zodat iedereen daarna ook nog de kans heeft om de ‘echte’ toppers aan het werk te zien. De organisatie zal in de loop van de maand mei meerdere toplopers bekend maken, maar het is nu al voor iedereen (zowel toppers als recreanten) mogelijk om in te schrijven.

De NGA wordt dit jaar ook aantrekkelijker voor het publiek, zo belooft racedirector en voormalig Europees kampioen Bram Som. “We willen dit jaar een festivalsfeer creëren. We hebben foodtrucks, de wedstrijden zullen beter te volgen zijn en we denken ook aan de kinderen. Maar het mooiste van alles is dat iedereen dit jaar kan lopen én kan kijken.”

Tijdens de NGA, die vanaf dit jaar ook staat voor Next Generation Athletics, wordt onder meer gestreden voor deelname aan de volgende toernooien:

13-16 juli EK onder 23 in Bydgoszcz (Polen)

20-23 juli EJK (junioren) in Grosseto (Italië)

5-13 augustus WK in Londen (Groot Brittanië)

Tijdens de 18de editie rekent de organisatie op een record aan persoonlijke records!

Zoekwoorden:

Deel: ' Nijmegen Global Athletics 2017 '


Lees ook