Gemeente Nijmegen


Nijmegen koopt groen

Wethouder Hubert Bruls van Economische Zaken gaf vorige week woensdag het startschot voor de actie 'Nijmegen koopt groen'. Met deze actie hoopt de organiserende Gelderse Milieufederatie te bereiken dat de consument kiest voor producten waarvan de productie, de verpakking en de verwerking van afvalresten het milieu minder belasten. Bijna dertig winkeliers aan de Prins Hendrikstraat, Daalseweg en Tooropstraat ondersteunen de actie.

Wanneer een product voldoet aan een aantal eisen komt het in aanmerking om als 'groen' gekwalifeerd en verkocht te worden. De producten moeten uiteindelijk niet alleen bij de ecologische winkel, de bakker, de groenteman en de supermarkt verkrijgbaar te zijn, maar ook bij de slijter, dierenwinkel, meubelzaak en de tabakszaak.

Onderdeel van de startmanifestatie was de aanbieding van het rapport 'Be Logisch', dat door zes leerlingen van de derde klas van het Lindenholt College is samengesteld. 'Be Logisch' beschrijft het door de leerlingen gehouden onderzoek naar kansen voor biologische voedingsmiddelen en snacks binnen de school. De actie 'Nijmegen koopt groen' loopt tot en met zaterdag 12 juni.

Deel: ' Nijmegen koopt groen '
Lees ook