Nike introduceert nieuwe Nike+ GPS App

Met de nieuwe unieke iPhone App worden hardlopers gemotiveerd, kunnen ze routes uitzetten en volgen en kunnen ze contact maken met 3 miljoen andere lopers

BEAVERTON, Oregon (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100908 --

Nike (NYSE:NKE) heeft bekendgemaakt dat haar nieuwe Nike+ GPS App vanaf vandaag verkrijgbaar is in haar online winkel, als uitbreiding op haar groeiende assortiment digitale trainingshulpmiddelen voor sporters. De applicatie is zo ontworpen dat hij naadloos kan samenwerken met GPS en een versnellingsmeter, met als resultaat een nauwkeurig, motiverend en onderhoudend hulpmiddel voor hardlopers.

Met de nieuwe Nike+ GPS App kunnen lopers op hun iPhone elk parcours visueel uitzetten, terwijl ze tegelijkertijd hun snelheid, afgelegde afstand, tijd en calorieverbruik kunnen bijhouden. Bovendien wordt hun motivatie versterkt doordat ze tijdens en na elke loop direct feedback krijgen van sporters zoals Paula Radcliffe en Lance Armstrong en van komiek Tracy Morgan. De applicatie brengt lopers van over de hele wereld, of uit uw buurt, met elkaar in contact via www.nikeplus.com, met meer dan 3 miljoen leden de grootste hardlopersgemeenschap ter wereld.

“We vinden het fantastisch dat we de echte hardlopers-applicatie voor iPhone kunnen introduceren, die de dynamische kracht en gemeenschapszin van Nike+ combineert met de gebruiksvriendelijke functies GPS en versnellingsmeting”, aldus Stefan Olander, vicepresident van Nike Digital Sport. “We zullen de digitale opties voor hardlopers blijven verbeteren, zodat ze altijd kunnen rekenen op een unieke en inspirerende loopervaring.”

Met de Nike+ GPS app voor iPhone kunnen hardlopers:

overal lopen: Binnen of buiten, op de baan of op de loopband, deze nieuwe applicatie combineert krachtige GPS-technologie met een versnellingsmeter, zodat de gebruiker vanaf elke plek een loop kan uitzetten en volgen. Zelfs als er geen GPS-signaal is, kan de gebruiker via de versnellingsmeter toch nog zijn/haar snelheid, afgelegde afstand, tijd en calorieverbruik bijhouden.

hun lopen uitzetten: Dankzij GPS-technologie kunnen gebruikers al hun looproutes helemaal volgen, inclusief vertragingen op specifieke punten in het parcours. De gebruiker kan zelfs tijdens het lopen het scherm aantikken om te zien waar hij/zij zich op dat moment bevindt.

zichzelf uitdagen: De functie ‘Challenge Me’ (Daag Mij Uit) biedt lopers de mogelijkheid zichzelf uit te dagen om nog verder, sneller of langer te lopen dan in een eerder vastgelegde loop. Doordat de applicatie al uw hardloopprestaties bijhoudt, kan hij u persoonlijke uitdagingen aanbieden.

onderling contact houden: Hardlopers kunnen na elke loop draadloos contact maken met www.nikeplus.com om hun loop direct op te slaan en met vrienden te delen via de site of via Twitter of Facebook. Verder kunnen ze hier zien of ze hun doelen hebben gehaald, meedoen aan gezamenlijke loopuitdagingen en trainingsprogramma’s downloaden.

gemotiveerd blijven: Hardlopers krijgen motiverende boodschappen van topsporters en beroemdheden wanneer ze specifieke persoonlijke doelen hebben gehaald of wanneer ze hun persoonlijk record hebben verbeterd. Lopers kunnen ook tijdens het lopen feedback opvragen door het scherm van hun iPhone aan te tikken.

De Nike+ GPS App is verkrijgbaar voor $1,99 in de App Store, de online winkel. Ga via uw iPhone of iPod touch naar www.itunes.com/appstore. De Nike+ GPS App is compatibel met de iPhone en iPod touch, hoewel hij alleen werkt via versnellingsmetertechnologie op de iPod touch.

Instructievideo’s voor de Nike+ GPS App zijn verkrijgbaar op:

Sinds de introductie van Nike+ in 2006, in samenwerking met Apple, zijn er verschillende apparaten met Nike+-functionaliteit op de markt gebracht, om hardlopers te helpen hun potentieel volledig te benutten. Voorbeelden hiervan zijn de Nike+ iPod SportKit voor iPod nano en iPod touch, voor lopers die graag trainen met muziek, de Nike+ SportBand voor lopers die liever zonder muziek trainen, de Nike+ Hartslagmeter en nu dus de nieuwe Nike+ GPS App voor gebruik met de iPhone.

Over Nike

NIKE, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregeon (VS), is ‘s werelds belangrijkste ontwerper, verkoper en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -benodigdheden en -accessoires voor een groot aantal sport- en fitnessactiviteiten. Nike heeft verschillende 100% dochterondernemingen, zoals Converse Inc., dat sportschoenen, -kleding en -accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert, Cole Haan, dat luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, verkoopt en distribueert, Umbro Ltd, een toonaangevend international voetbalmerk, gevestigd in Groot-Brittannië, en Hurley International LLC, dat schoeisel, kleding en accessoires voor actiesporten en voor jongeren ontwerpt, verkoopt en distribueert. Kijk voor meer informatie op www.nikebiz.com.

Meer informatie, waaronder multimediamateriaal, is beschikbaar op: www.nikemedia.com.

Foto’s/Multimediagalerij beschikbaar op: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6420436〈=nl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
NIKE, Inc.

Nike Mediarelaties, 212-367-4447

Ticker_symbol NYSE:NKE

Deel: ' Nike introduceert nieuwe Nike+ GPS App '
Lees ook