Wereldwijde lancering van digitale camera met projector COOLPIX S1100pj/S1000pj “COOL PROJECTION” website

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- 20101114 --

Nikon Corporation kondigt met plezier de wereldwijde lancering aan van de digitale camera met ingebouwde projector COOLPIX S1100pj/S1000pj “COOL PROJECTION” website op 11 november 2010.

“COOL PROJECTION” (https://nikon.coolprojection.com)

COOLPIX S1100pj is een geavanceerd model van de COOLPIX S1000pj, de eerste digitale camera wereldwijd met ingebouwde projector die in 2009 in de handel werd gebracht. De nieuwe COOLPIX S1100pj komt nog beter tegemoet aan de behoeften van gebruikers van camera’s met ingebouwde projector. Door het verhogen van de projectiehelderheid met 40%*, is het geprojecteerde beeld groter en duidelijker. De toepassing van een 3-inch TFT LCD touch panel monitor maakt bovendien intuïtieve camerabediening mogelijk. Wanneer de COOLPIX S1100pj op een computer wordt aangesloten, ondersteunt deze ook projectie van computergegevens, waardoor de mogelijkheden van de ingebouwde projector voor zowel persoonlijke als zakelijke toepassingen toenemen. De COOLPIX S1100pj, blijft door de helderdere en duidelijkere projectie, eenvoudigere werking en ondersteuning van een breder scala van toepassingen, camerafuncties bieden voor de opname van stilstaande beelden en films. Het is het model dat nieuwe manieren om een digitale camera te gebruiken voorstelt, met de mogelijkheid om onmiddellijk, overal en altijd herinneringen en blijvende indrukken te delen.

*Vergeleken met de COOLPIX S1000pj.

Over de COOL PROJECTION

De COOL PROJECTION website wordt gelanceerd om een nieuwe manier van werken met en plezier van het gebruik van de projectorfunctie van de COOLPIX S1100pj/S1000pj te beschrijven en met mensen over de hele wereld te delen. Wereldberoemde projection mapping kunstenaars en image creators zullen ook een bijdrage leveren aan deze website om het meeste te halen uit de mogelijkheden voor artistieke expressie en documentaire uitvoeringen te plannen die het hart raken van het publiekdankzij het gebruik van de unieke projectorfunctie. Mogelijkheden voor gebruikers om de voordelen van de nieuwe camera te ervaren en manieren van gebruik van de COOLPIX S1100pj/S1000pj te ontdekken waar iedereen plezier aan beleeft, zullen ook worden geboden.

De site zal hoofdzakelijk SNS gebruiken. Het kanaal COOL PROJECTION zal worden opgezet op YouTube, de grootste video posting site in de wereld, en zal ook een sharetool zijn dat linkt met Twitter en Facebook voor het verspreiden van informatie over de hele wereld. Op de website zal projectie-inhoud die op YouTube uitkomt worden verzameld. Dat zal de basis zijn voor het verspreiden van informatie over de hele wereld en SNS zal een plaats worden waar de verspreiding van informatie wordt bevestigd.

COOL PROJECTION zal het plezier vergroten van vastleggen en projecteren van beelden die overal in de wereld te zien zijn.

Nikon heeft in zijn lange geschiedenis van ontwikkelen en gebruiken van optische en andere geavanceerde technologieën voor het gebruik in de ontwikkeling en vervaardiging van producten en diensten, steeds zijn rol bij het vastleggen van bijzondere momenten, ongeacht het tijdperk of de situatie, zeer serieus genomen. Nikon zal de middelen voor het vastleggen en delen van de momenten die bijzonder zijn voor mensen blijven bieden door flexibele producten en diensten voor alle gebruikers van digitale camera’s.

Overzicht COOL PROJECTION

Lancering website: 11 november 2010

Talen: Japans, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees

*SNS alleen voor China zal apart worden ontwikkeld en eind november 2010 worden gelanceerd.

  • Sommige content is alleen beschikbaar in het Japans en Engels.

Toegang (URL): https://nikon.coolprojection.com

Primaire contents

Fase 1

Small Video Art

Complete originele imagecontents geproduceerd met de COOLPIX S1100pj door wereldbekende projection mapping kunstenaars en motion graphics ontwerpers zullen worden geïntroduceerd op de site om de mogelijkheden te laten zien van capturing x projecting.

Deelnemende kunstenaars

Masaru Ozaki

Deze creator, pionier op het gebied van de uitvoerende kunst, kan motion graphics ontwerpen die zijn gesynchroniseerd met uitvoering op het toneel en live geluid. Hij is projectiekunstenaar/videokunstenaar, motion graphics ontwerper en vertegenwoordigt Japan.

Thonik

Opgericht door Nikki Gonisen uit Amsterdam, Nederland, en Thomas Widdershoven uit Maastricht, Nederland.

Betrokken bij werk voor het Museum Boijmans, de Biennale in Venetië van 2008, de Socialistische Partij in Nederland, Centraal Museum Utrecht, Amsterdam City en Spiral (Wacoal Art Center, Japan.) In 2009 werd een persoonlijke tentoonstelling gehouden in de Spiral.

Zes andere kunstenaars van over de hele wereld zullen naar verwachting ook deel gaan nemen.

Probeer projectie uit

Projectiewerk van algemene gebruikers van de COOLPIX S1100pj/S1000pj zal worden geaccepteerd voor deelname en op de website geplaatst om een gevoel van plezier te geven dat gebaseerd is op scènes uit het dagelijks leven.

Samenvatting:

“Capture it. Project it. Send it.

Submit your possibility for Projection.”

Inschrijfperiode: 11 november 2010 tot eind januari 2011

Mailadres kantoor: contact@nikon.coolprojection.com

  • Mails naar het kantoor moeten zijn geschreven in het Japans of Engels.
  • De screeningsresultaten zullen op de COOL PROJECTION website worden geplaatst.

Interview :

Over de achtergrond, een aantal geheime verhalen achter de ontwikkeling en gedachten over deze digitale camera met ingebouwde projector

Fase 2 (gepland voor uitbrengen in december)

Emotionele content in documentairestijl zal worden geplaatst om de mogelijkheden van projectie in dagelijkse situaties over te brengen en te laten zien.

Deel: ' Nikon lanceert “COOL PROJECTION” website voor camera met projector '


Lees ook