Niku introduceert de eerste op Internet-technologie gebaseerde integrale software-oplossing voor Professional Services Automation in Nederland

Niku sluit met Management Share een strategische business partner overeenkomst voor verkoop en support van de Niku software in Nederland

Amsterdam, 16 september 1999 - Het Amerikaanse bedrijf Niku - volgens de ICT-publicatie Red Herring een van de tien meest veelbelovende automatiseringsbedrijven - heeft integrale, volledig op Internet-technologie gebaseerde software-oplossingen ontwikkeld voor de automatisering van het bedrijfsinformatiesysteem van organisaties die kennisintensieve diensten leveren. Daarmee is Niku de eerste softwareleverancier ter wereld die in deze snel groeiende markt een complete oplossing biedt die op Internet is gebaseerd. De daardoor mogelijk gemaakte schaalbaarheid maakt de software toepasbaar voor zowel kleine als zeer grote organisaties.

Belangrijke aspecten van de Niku-oplossingen zijn:


· Via internet hebben alle professionals en andere betrokkenen in een organisatie toegang tot het systeem

· Het systeem ondersteunt administratieve, kennismanagement en het leveren van managementinformatie

· De op internettechnologie gebaseerde architectuur van het systeem resulteert in lage cost of ownership van het systeem, omdat alle software- en beheerstaken centraal op de server en dus niet op de PC's van de gebruikers worden uitgevoerd.

Niku Europe heeft voor de introductie van haar software-oplossingen in Nederland een strategische samenwerking met Management Share gesloten. Management Share zal de Niku software oplossingen op de Nederlandse markt brengen via haar werkmaatschappij VAC. Management Share zal tevens de Niku software binnen haar eigen werkmaatschappijen COSS, EDC en VAC gaan toepassen. Daarnaast zal Management Share meewerken aan het realiseren van de nieuwe versie (4.0) van de Niku software, die gepland is voor het eerste kwartaal 2000.

"Waar productie- en handelsbedrijven al geruime tijd met succes hun bedrijfsinformatiesystemen automatiseren met behulp van geïntegreerde software-oplossingen blijven organisaties op het gebied van professionele zakelijke dienstverlening op dit punt in veelgevallen achter", aldus Henk de Ruiter, Vice President en General Manager
Niku Europe.
Een integrale aanpak van de automatisering van de voor deze organisaties kenmerkende kennisintensieve bedrijfsprocessen ontbreekt. Hierdoor wordt dikwijls noodgedwongen gebruik gemaakt van kostbare maatwerksoftware die bovendien meestal slechts een deel van de relevante processen automatiseert. Ook ontbreekt vaak de integratie met de andere software die in gebruik is.

De nu geïntroduceerde Niku software-oplossingen - Niku for IT Consulting en Niku for Internal IT - zijn gebaseerd op Internet- en intranettechnologie en zijn gericht op grote dienstverlenende bedrijven in de IT-sector en op de IT-afdelingen van grote organisaties. Behalve voor de IT-sector heeft Niku vergelijkbare sofware-oplossingen in voorbereiding voor andere dienstverlenende segmenten van de markt voor professionele zakelijke dienstverlening, zoals management consulting.

Daarnaast heeft Niku onder de naam iNiku.com voor kleine bedrijven en eenmanszaken ('freelancers') een business portal op het Internet ontwikkeld. Dit portal biedt IT-specialisten toegang tot een schat aan informatie en een virtuele werkplek met applicaties voor onder meer marketing, klantbeheer en projectmanagement. iNiku.com is gebaseerd op dezelfde technologie en functionaliteit als de Niku software-oplossingen voor IT Consulting en internal IT. Het business portal van Niku is aantrekkelijk voor kleine ondernemingen omdat zij niet in de software en het onderhoud hoeven te investeren, terwijl zij toch over dezelfde functionaliteit kunnen beschikken als grote ondernemingen.

Niku for IT Consulting bestaat uit een frontoffice-deel en een backoffice deel. Dit laatste bestaat uit Project Administratie, Urenadministratie en Facturering. Het frontoffice-deel bevat de modules Verkoop en Marketing, Resource Management, Engagement Management, Practice Management, Service Lines en Kennis management. Niku for Internal IT is bedoeld voor interne IT-afdelingen binnen grote organisaties. Het pakket bevat de modules Business Case Analysis, Resource Management, Project Management, Problem Tracking and Resolution, en Kennismanagement. Het hart van de Niku-oplossingen wordt gevormd door een 'knowledge repository, die

door alle systeemcomponenten kan worden geraadpleegd. Deze repository kan ongestructureerde informatie bevatten in nagenoeg elk formaat - documenten, e-mailberichten, voice mail, afbeeldingen, grafieken - en zorgt voor een efficiënt beheer hiervan.

Over Niku
Niku Corporation, een Amerikaanse pionier op het gebied van software-oplossingen voor dienstverlenende bedrijven (Professional Services Automation), levert producten voor de automatisering van de bedrijfsprocessen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en de uitvoering van professionele diensten.

Niku is in november 1997 opgericht en telt nu meer dan 150 werknemers. De jaaromzet over 1999 zal naar verwachting 14 miljoen dollar bedragen. Het bedrijf is gevestigd in Redwood City, Californië en heeft aantal kantoren in de Verenigde Staten, alsmede vestigingen in Europa en Australië. Tot de klanten behoren US Internetworking, Sybase, Vantive en SE Technologies. Niku Corporation is een particulier bedrijf en heeft onder andere investeringen ontvangen van Venrock Associates, de oprichters en van diverse bedrijven die actief zijn in de technologiesector. Niku is te vinden op: http://www.niku.com.

Deel: ' Niku Oplossing Professional Services Automation '
Lees ook