AutoRai

5-3-2003

Nissan 350Z leverbaar vanaf 48.695,-

Het sportieve toptalent van Nissan, de 350Z, krijgt een hoogst aantrekkelijke prijs. Deze sportauto pur sang komt op 48.695 euro. De levering begint in oktober.

De 350Z is een etalage van technisch vernuft en sportiviteit. Hij heeft een spectaculaire uitstraling en een design dat is gebaseerd op passie en emotie. Tegelijk staat het design borg voor een zeer lage luchtweerstand van slechts 0,29 Cw. De coupé, met plek voor twee inzittenden, treedt in de wielsporen van illustere voorgangers uit de fameuze Z-serie van Nissan, waarvoor de 240Z in de begin jaren zeventig de loper uitrolde.

Europees van karakter
In Genève presenteert Nissan de 350Z voor de Europese markt. Het is het vierde, totaal nieuwe model dat Nissan in een periode van 18 maanden in Europa op de markt brengt. Het karakter van de 3,5-liter V6-motor en van het onderstel zijn afgestemd op de dynamiek van Europese wegen en automobilisten.

Het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling dragen sterk bij aan de adembenemende prestaties van deze auto. Hij herbergt de samen met Brembo ontwikkelde remsysteemtechniek die rechtstreeks afkomstig is van de racerij. De V6 levert voldoende vermogen voor prestaties waarmee de Nissan 350Z zich kan meten met de top in het segment van sportautos.

Tegen dat licht bezien is de prijs van 48.695 euro zeer aantrekkelijk. Nissan levert de 350Z met een zeer luxe uitrusting: lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, airbags voor bestuurder en passagier, zijairbags, curtain airbags, een boordcomputer, xenonkoplampen, lichtmetalen 18-inchwielen, verwarmbare buitenspiegels, een Bose-audiosysteem van 240 Watt, climate control, cruise control en een geïntegreerde telefoon met stemactivering.

Deel: ' Nissan 350Z leverbaar vanaf 48.695, '
Lees ook