Carros

Nissan Almera Tino wint 'Red Dot Award'

(10 augustus 2001)

De Nissan Almera Tino heeft een prestigieuze designprijs in de wacht gesleept. Het Design Centrum van Noord-Rijn Westfalen (Duitsland) kende de midi--MPV de 'Red Dot Award' toe voor zijn innovatieve interieurontwerp. Het is de derde keer dat Nissan beloond wordt voor zijn ontwerpen. Eerder wonnen de Micra (1993) en de Almera (1996).

De juryleden van het Design Centrum waren vooral onder de indruk van de veelzijdigheid en functionaliteit van het interieur van de ruimtewagen. Verder lette de jury op zaken als innovatieve kracht, doelmatigheid, ergonomie, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en emotionele lading.

De Almera Tino is ontworpen en ontwikkeld door Nissans Europese Technische Centrum in Cranfield (Groot-Brittannië). Met behulp van het super utility-concept creëerde het ontwerpteam twintig verschillende opbergmogelijkheden en vierentwintig manieren om het interieur in te delen.

Het Duitse Design Centrum schrijft de ontwerpwedstrijd al veertig jaar lang uit. Dit jaar zonden 877 bedrijven en 378 ontwerpers van 24 verschillende landen meer dan 1.500 producten in.

Deel: ' Nissan Almera Tino wint Duitse 'Red Dot Award' '
Lees ook