Carros

Nissan-fabrieken meest productief

(03 augustus 2001)

De autofabrieken van Nissan zijn het meest productief. Het World Markets Research Centre riep het productiebedrijf in het Engelse Sunderland uit tot de meest efficiënte fabriek van Europa. Tegelijkertijd kende het Harbour Report North America 2001 de eer toe voor de fabriek in Noord-Amerika. Voor beide fabrieken is de verkiezing respectievelijk de vijfde en de zevende keer op rij.

De medewerkers in Sunderland produceerden in 2000 gemiddeld 101 Micra's, Almera's en Primera's per persoon. Dat is een toename van 7% ten opzichte van het jaar ervoor (94 stuks). De voorsprong op de nummer twee op de lijst, de Toyota-fabriek in het Engelse Burnaston, liep op tot 15 exemplaren tegenover 13 in 1999. De Europese productiviteit in het algemeen is 58,3 auto's per persoon in het afgelopen jaar; een lichte daling als gevolg van de verslechterde Europese markt.

Volgens John Cushnaghan, Managing Director van Nissan Motor Manufacturing (UK), zijn de medewerkers erg verguld met de toekenning van de titel voor het vijfde achtereenvolgende jaar. "Ons personeel heeft dit bereikt door hun enorme toewijding en heel hard werken. En daarnaast is de geweldige uitslag te danken aan de goede verhoudingen met onze toeleveranciers. We zullen er alles aan doen om het mooie resultaat vast te houden en nog verder te verbeteren."

Deel: ' Nissan-fabrieken meest productief '
Lees ook