Nissan met 370Z in Dutch GT4 kampioenschap

Amsterdam - 28 februari 2012

Het Dutch GT4 kampioenschap prijst zich gelukkig met de eerste officiële importeursinschrijving voor deze spectaculaire autosportklasse: Nissan Nederland heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Equipe Verschuur om twee teams met een Nissan 370Z in de 'koningsklasse' van de vaderlandse autosport in te schrijven.

Het Dutch GT4 kende vorig jaar een zeer sterke bezetting met competitieve sportwagens van Aston Martin, BMW, Camaro, Corvette, Lotus en Porsche en daar komt komend seizoen Nissan dus bij met de 410 pk sterke 370Z. De Nissan 370Z is voor de autosport ontwikkeld door Nissan Motorsports samen met het Britse team van RJN en behaalde al klinkende resultaten, onder meer in de 24 uur van Dubai. Voor het Dutch GT4 kampioenschap zal het in vele raceklassen succesvolle Team Verschuur de kleuren van Nissan verdedigen. Over de rijdersbezetting (2 rijders per auto) is op dit moment nog niets bekend.

Met de absolute toppers van de Nederlandse autosport in tot de verbeelding sprekende raceauto's stond het Dutch GT4 de afgelopen drie jaar garant voor spannende races. SRO (Stéphane Ratel Organisation) zorgt voor gelijkwaardige prestaties van de deelnemende auto's door toepassing van de zogenaamde 'Balance of Performance' waardoor in theorie iedere GT4-bolide voor de overwinning kan strijden. Per weekeinde zijn er twee sprintraces en een hoofdrace. Het Dutch GT4 rijdt komend seizoen vijf van de zeven weekeinden samen met de SRO GT4 Cup, waardoor de Nederlandse deelnemers zich met de Europese top kunnen meten. Behalve vier evenementen op het Circuit Park Zandvoort worden er door het Dutch GT4 ook drie buitenlandse circuits aangedaan (Zolder, Spa en de Slovakia Ring).

De kalender voor komend seizoen luidt als volgt: 6-9 april, Paasraces, Zandvoort; 25-28 mei, Pinksterraces, Zandvoort; 6-8 juli, Superleague Grand Prix, Zolder (België); 13-15 juli, Masters of Formula 3, Zandvoort; 17-19 augustus, Slovakia Ring (Slowakije); 14-16 september, Spa-Francorchamps (België); 5-7 oktober, Finaleraces, Zandvoort.
Noot voor redacties

Deel: ' Nissan met 370Z in Dutch GT4 kampioenschap '


Lees ook