AutoRai

16-7-2002

Nissan nummer één in Europa

De Nissan-fabriek in het Britse Sunderland is voor het zesde achtereenvolgende jaar de meest productieve autoproducent in Europa. Het World Markets Research Centre heeft dat becijferd.

De werknemers van de fabriek assembleerden in 2001 gemiddeld 95 autos per persoon. Bij de nummers twee, de Ford-fabriek in het Duitse Saarlouis en de Engelse Toyota-fabriek in Burnaston, ligt het gemiddelde op 87 autos per werknemer.

In Sunderland zijn ongeveer 4500 mensen werkzaam. Ongeveer 3100 personen zijn actief betrokken bij het bouwen van de Nissans. Zij houden zich bezig met het persen van platen, met de carrosserie, het lakken en de afwerking. Aan de hand hiervan is het gemiddelde van 95 autos per persoon berekend. In totaal bekeek het World Markets Research Centre veertig fabrieken.

John Cushnaghan, Manager Director van Nissan Motor Manufacturing in Sunderland, is tevreden: Wij zijn erg blij dat onze onderneming voor de zesde achtereenvolgende keer de productiefste fabriek van Europa is. Hierbij wil ik al onze medewerkers bedanken voor hun inzet en flexibiliteit én onze leveranciers voor onze goede relatie.

Nissan is de grootste autofabrikant in Groot-Brittannië. In 2002 verwacht Nissan in Sunderland 300.000 autos te produceren: de huidige Micra, de Almera, de nieuwe Primera. De bouw van de opvolger van de Nissan Micra start in november.

Deel: ' Nissan nummer één in Europa '
Lees ook