AutoRai

3-6-2002

Nissan Primera hatchback completeert gamma

In navolging van de succesvolle introductie van de Nissan Primera Sedan en Estate, heeft Nissan nu ook de Hatchback uitgebracht.

De vijfdeurs is een opvallend sportieve verschijning. De grote achterlichtunits en de ruit die enigszins in de achterkant verzonken ligt, geven de Hatchback een karakteristiek voorkomen. Innerlijk doet de Primera vijfdeurs niet onder voor de Sedan en de Estate. Want zoals zijn uiterlijk doet vermoeden, staat ook deze variant bol van de innovatieve snufjes.

De Primera Hatchback heeft exact dezelfde afmetingen als de Sedan. Hij meet in de lengte 4567 millimeter. De inhoud van de bagageruimte verschilt echter wel. Is die voor de vierdeurs Sedan 450 liter, in de vijfdeurs Hatchback bedraagt die tien liter meer, namelijk 460 liter. Dat komt vooral door de vormgeving van de achterklep die de Hatchback zijn zon markante uiterlijk verschaft.

Zesversnellingsbak
Net als de Sedan en de Estate is de Hatchback leverbaar met 1,6-, 1,8- en 2,0-liter benzinemotoren en de 2,2-liter direct ingespoten common-rail turbodieselmotor. Nissan levert de vijfdeurs met vier soorten transmissies, waaronder een sportieve handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze laatste is overigens nu ook voor de Sedan en de Estate beschikbaar.

Prijzen
De meerprijs voor een Primera Hatchback ten opzichte van een Sedan-uitvoering is 550 euro. De prijzen van de Hatchback beginnen bij 22.675,-. Voor dat bedrag komt de Nissan-liefhebber in het bezit van de 1.6 Visia. De 2.2 DCT Tekna is de duurste uitvoering. Deze kost in Hatchback-variant 29.925,-.

Complete uitrusting
De uitrusting van de vijfdeurs is net zo compleet als die van de twee andere versies. Volautomatische airconditioning, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, een radio/cd-speler met zes speakers, leeslampjes voor en achter en een op vier manieren verstelbare bestuurders- en passagiersstoel maken onder meer deel uit van de standaarduitrusting van de Visia. Het nieuwste ABS-systeem van Bosch, Nissan Brake Assist, EBD en ESP en een heel scala aan airbags dragen bij aan de veiligheid.

Technische hoogstandjes
Verschillende technische hoogstandjes maken van de Primera een trendsetter zijn klasse. Intelligent Cruise Control is een van die unieke accessoires. Met behulp van lasertechnologie bewaart het systeem een vaste afstand tot de voorligger. Een camera die net boven de kentekenplaat achter is aangebracht vereenvoudigt het inparkeren. Na het inschakelen van de achteruitversnelling projecteert die het beeld achter de auto op het display in het dashboard. Het navigatiesysteem levert dankzij een DVD-speler snel de benodigde route-informatie.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nissan Primera hatchback completeert gamma '
Lees ook