NK judo senioren naar Almere

NK judo senioren naar Almere

Gemeente Almere en de Judo Bond Nederland zijn een meerjarige samenwerking overeengekomen voor de organisatie van de NK judo voor senioren. In de kalenderjaren 2016-2018 strijden de beste Nederlandse judoka's in het Topsportcentrum Almere om de Nederlandse titel.

"We zijn trots de reeds bestaande samenwerking met Almere verder uit te breiden”, licht Willem Jan Stegeman, voorzitter van de judobond, de keuze toe. “Naast de NK judo ondersteunt Almere ook al enkele jaren de NK jiujitsu en was het in juni nog gastheer van de EK jiujitsu voor senioren. Het Topsportcentrum Almere is een prachtige locatie met uitstekende faciliteiten voor sporters, publiek en organisatie. Het biedt de judobond tevens mogelijkheden om van de NK judo voor senioren een meer omvangrijk toernooi te maken, met een duidelijke koppeling tussen breedte- en topsport."

René Peeters, wethouder sport: “Wij zijn heel blij met de keuze van de judobond. Het NK judo past heel goed bij het Topsportcentrum Almere waar met grote regelmaat budosporten te zien zijn. Het evenement sluit aan bij de trend die we al langer waarnemen in Almere, waar veel budosporten worden beoefend, zoals judo, jiujitsu, karate, taekwondo en kickboksen. Het NK judo is van harte welkom in Almere.”

De eerste editie van de NK judo in Almere staat gepland voor 1 en 2 oktober 2016. In 2017 vinden de Nederlandse kampioenschappen plaats op 30 september en 1 oktober, in 2018 op 29 en 30 september.

Met de verplaatsing naar Flevoland komt er voorlopig een einde aan de jarenlange samenwerking met Rotterdam Topsport. Sinds 2004 was Rotterdam de thuishaven voor de NK judo voor senioren. Naast de NK vonden ook meerdere internationale wereldbekerwedstrijden, een EK judo, WK jiujitsu en de WK judo plaats in de Maasstad.

"Wij willen de stad Rotterdam, en Rotterdam Topsport in het bijzonder, enorm bedanken voor de goede samenwerking in de afgelopen twaalf jaar. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan de wedstrijdsport en prestaties van onze topjudoka's. Wij kijken met trots terug op alles wat we gezamenlijk hebben bereikt,” sluit Stegeman af.

Deel: ' NK judo senioren naar Almere '
Lees ook