Nederlandse Ski Vereniging

NK Noords terug in Ramsau

In 2000 worden de NK's langlauf, biatlon en schansspringen weer in Ramsau gehouden. De Noordse week is een must voor alle Noordse Sporters, dus niet alleen voor de toppers Er is naast de WC-parcoursen namelijk een aantrekkelijk wedstrijd- en breedtesportprogramma voor iedereen.

Wanneer : de Noordse week wordt gehouden van 15 t/m 22 januari 2000.

Opening : tijdens en om de korte nachtstaffel op zondagmiddag/avond 16 januari. Iedereen kan hieraan deelnemen.

Instructie : is mogelijk voor iedereen en begint al op zondag.

Eerste wedstrijddag : maandag 17 januari, zodat iedereen op zondag nog kan verkennen en trainen.

Laatste wedstrijddag : zaterdagochtend 22 januari: marathon.

NK langlauf : met 4 wedstrijden, waaronder een marathon en nachtestafette, op leuke, niet al te moeilijke parkoersen zodat iedereen kan deelnemen.

NK langlauf en biatlon

aspiranten en jeugd : met drie wedstrijden langlauf en 1 wedstrijd biatlon (zondagavond tot woensdag), zodat de Topolino-uitverkorenen tijdig naar Italië kunnen afreizen.

NK biatlon : zodanig gepland dat de selectieleden eraan kunnen deelnemen tussen WC en EC en dat de biatleten aan de langlaufskatewedstrijden kunnen deelnemen en omgekeerd de langlaufers aan de biatlonwedstrijd.

NK schansspringen : voor de meesten om te kijken, voor een paar om mee te doen: de open NK van de WK-schans en de K30-schans voor de jonkies.

Programma voor de breedtesporters:

Voor de échte breedtesporters is er een mix mogelijk tussen passieve sport als toeschouwer bij de wedstrijden (veel massastart dus goed te volgen) en actieve deelname aan het breedtesportprogramma. Wie eens een wedstrijdje wil proberen kan dat rustig doen, de wedstrijden zijn niet al te lang en de parkoersen zijn geschikt voor iedereen.

Breedtesportprogramma voor wedstrijddeelnemers:

Voor de wedstrijddeelnemers blijft er nog genoeg tijd over voor een paar leuke tochten (Kaiserschmarren) in of buiten het spoor (snowshoe, backcountry), aan het begin van de week bestaat de mogelijkheid tot skating- en klassieke instructie (inclusief videoanalyse), voor de telemarkliefhebbers is er instructie en een wedstrijd.

Marathons:

De echte kilometervreters kunnen op de heenreis (16 januari) deelnemen aan de Greifenberglauf in Oberhof en met een week verlenging aansluitend aan deze Ramsau-week naar Italië om deel te nemen aan de Worldloppets Lavazé (27 januari) en Marcialonga (30 januari).

Accommodaties:

Iedereen moet zelf zijn verblijf regelen. Meer informatie bij het Tourismusverband Ramsau, tel:0043 368 781 833, fax 00 43 368 781 085, e-mail ramsau@steiermark.com.

Zoekwoorden:

Deel: ' NK Noords terug in Ramsau '
Lees ook