NK Poetry Slam werpt vruchten af


Utrecht, 20121122 -- Utrecht 18 september 2012 Dit jaar wordt het NK Poetry Slam voor de 11e keer gehouden. Op 3 december barst de strijd los met 3 halve finales op diverse locaties in Utrecht. Op 14 december is de spannende ontknoping. Tijdens de Grote Finale beslissen publiek en vakjury wie de beste slamdichter van Nederland is. Veel deelnemers uit het verleden zijn nu landelijk bekend: zij treden op op podia, publiceren bundels en zijn vaak te zien in de media.

De 16 genomineerden voor de halve finales laten zien dat de kwaliteit ook dit jaar hoog is. Zwaargewichten als Arnoud Rigter, Benne van der Velde en Barbara Beckers hebben hun sporen verdiend. Uiteindelijk gaan er 8 winnaars door naar de Grande Finale. In muziektempel Rasa zullen ze strijden om de titel ‘Slampion’, €1000.00, de Gouden Vink en een plaats op het WK in Parijs. De presentatie is in handen van het duo L&D, oftewel Oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010), die eerder optraden op Lowlands en met het Nederlands Blazers Ensemble. De jury, met onder meer cabaretière Katinka Polderman, heeft een adviserende taak. Het publiek bepaalt met applausmeting wie er wint. Dus kom naar Utrecht en klap, juich en joel jouw favoriet naar de top!

Over poetry slam

Een poetry slam is een wedstrijd waarbij dichters eigen werk voordragen en het publiek een winnaar kiest door middel van applausmeting. Sinds 2002 is er een jaarlijks landskampioenschap. De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee; ‘de Gouden Vink’, vernoemd naar de Godfather of Poetry Slam Simon Vinkenoog. Veel eerdere slampions zijn nu landelijk bekend: zoals Krijn Peter Hesselink, Najiba Abdellaoui, en Ellen Deckwitz. De winnares van afgelopen jaar, Kira Wuck, publiceerde in september haar debuutbundel ‘Finse meisjes’. De NRC noemde dit een ´zinderend poëziedebuut’.

Finale NK Poetry Slam:

Tijd: vrijdag 14 december, deuren open 19.30 uur

Locatie: RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht Entree NK: 10 euro (halve finales gratis)

Meer informatie: www.poetryslam.nl en www.nkpoetryslam.nl


Deel: ' NK Poetry Slam werpt vruchten af '
Lees ook