Nederlandse Schaakbond

Laatste Nieuws


NK snelschaken voor de jeugd

door Frans Peeters

Voor de tweede maal werd het Nederlands Kampioenschap snelschaken voor de jeugd georganiseerd door de Blerickse Schaak Vereniging. De organisatie was in handen van de dames Peeters en Muris en de heren Mannens, Senden, Cuppen, Hekking en Schrömbges. Het toernooi werd gesponsord door de Rabobank Venlo/Blerick/Baarlo, Kuntzelaars Sport, CID Informaticadiensten en Van Vught digital printing en het Blariacum College stelde gratis een prachtige accommodatie ter beschikking. Wethouder Janssen opende het toernooi met de ingefluisterde zet e2-e4 op het demonstratiebord. Nationaal arbiter René Kniest bluste op zeer rustige wijze enkele binnenbrandjes, maar over het algemeen genomen had het toernooi toch een prima verloop. De Limburgse gastvrijheid en gezelligheid waren weer duidelijk merkbaar op deze mooie schaakdag. Alle complimenten dus voor de L.I.S.B. en BSV in het bijzonder. Voor de organisatie was het leuk dat Martin Vinck uit Venlo de titel in de categorie B in de wacht sleepte. De opkomst in de hoogste groep was beperkt tot 16 deelnemers, ondanks het prijzengeld van 100, 75 en 50 gulden voor de eerste drie, maar in totaal deden er toch nog 163 jongens en meisjes mee. Van elke categorie volgen hier de beste drie per categorie en een foto impressie. De volledige uitslag is te bezichtigen op de website van de Noord-Brabantse Schaakbond.

 A algemeen (geboren na 31-12-1978) 1. Bas Kommer (SC Rijswijk) 2. Moosa Azadmanesh (Zukertort) 3. Marijn Visschedijk (Schaakmaat) 

B algemeen (geboren na 31-12-1982) 1. Martin Vinck (Venlose SV) 2. Koen Leenhouts (SV WZC) 3. Ramon Koster (O&O Kampen)

C algemeen (geboren na 31-12-1984) 1 Erwin l'Ami (SC Utrecht) 2 Bianca Muhren (De Stukkenjagers) 3 Bob Jansen ( HMC)

D algemeen (geboren na 31-12-1986) 1 Joost Michielsen (Haagse Toren) 2 Robert Ris (Zukertort) 3 Hugo Gorissen (VHS Haarlem)

E algemeen ( geboren na 31-12-1988) 1 Cyriel Pex (Zukertort) 2 Roeland Pruijssers ( Schaakmaat) 3 Wouter Spoelman ( ZSG)

A meisjes 1. Marijn Visschedijk (Schaakmaat) 2. Femke Wezenaar (SC Rijswijk)

B meisjes 1 Arlette van Weersel (D4) 2 Brenda Ververgaert (BSV)

C meisjes 1 Bianca Muhren (De Stukkenjagers) 2 Marlies Bensdorp (Vegtlust) 3 Laura Bensdorp (Vegtlust)

D meisjes 1 Karin Pruijssers (Schaakmaat) 2 Marijke Cortenbach (SV Leudal) 3 Lara Ververgaert (BSV)

E meisjes 1 Judith van kerkhof (HMC) 2 Joyce Ineke (SV Crommenie) 3 Ivana Ineke (SV Crommenie)

Deel: ' NK snelschaken voor de jeugd '
Lees ook