Ingezonden persbericht


Noadis levert RagTime 5 Windows en Mac OS in de Nederlandse taal.

Venlo/Eindhoven, 24 augustus 2001

Noadis, distributeur van o.a. RagTime, ConceptDraw, CheckIt, REALbasic, TechTool Pro, Freeway, Hot Fax Message Center Pro, ClockWork en Valentina, kondigt met gepaste trots de Nederlandse versie van RagTime 5.5.2. aan. Het is de eerste nieuwe Nederlandstalige versie van RagTime in 7 jaar.

Wat is RagTime?
RagTime is Business Publishing software die bijzonder geschikt is voor onder andere het maken van prijslijsten, catalogi, zakelijke brieven, beoordelingen, overzichten en presentaties.

Enkele voordelen Met RagTime sjabloondocumenten kunt u bijvoorbeeld uw dagelijkse berichtenstroom automatiseren, periodieke publicaties verzorgen of vragenlijsten genereren.

De veelvuldige inzetbaarheid komt voort uit de layout mogelijkheden van de software, die voorzien is van office mogelijkheden zoals spreadsheets, business graphics, tekstverwerking, tekengereedschap, fotoimport (via scanner of digitale camera), knoppen, en nog veel meer. Alle objecten in RagTime kunnen vrij worden geroteerd, geschaald en vervormd. En dat allemaal in één document, dus geen lastig en tijdrovend wisselen tussen verschillende documenten.

Vrijheid voor iedereen:
RagTime 5 voor Windows en Mac OS RagTime is dé Business Publishing oplossing voor Windows 95, 98, 2000, NT4 en ME, Mac OS 7, 8 en 9. Elk RagTime 5 pakket bevat de software en documentatie voor beide platforms. Ook als u overstapt naar een ander soort computer, kunt u uw RagTime-licentie gewoon op de andere computer blijven gebruiken. Onder Windows en Mac heeft RagTime 5 hetzelfde documenttype. De uitwisseling van bestanden is op die manier zonder enig probleem mogelijk. Zelfs sjabloondocumenten die zich op een server bevinden kunnen gemeenschappelijk gebruikt worden. RagTime 5 opent ook andere Windows documenten van RagTime 3 en 4 voor de Mac.

RagTime 5 vereenvoudigt uw werk in elk opzicht:
Automatische plaatsing van de vensters op uw beeldscherm, verbergen van spreadsheetrijen en -kolommen, eenvoudige handhaving van tekstomloop om objecten, instelbare beeldschermresolutie die steeds de juiste maten op alle monitoren toont, eenvoudige toegang tot belangrijke formatteringen voor tekst, alinea's, lijnen en kleuren. U kunt zelfs tekeningen in spreadsheets plaatsen en daaraan berekeningen koppelen.

Onderdelen meerdere malen (her)gebruiken:
In een RagTime 5 document kunnen dezelfde onderdelen meerdere malen gebruikt worden. Of u nu dezelfde tekst in twee verschillende papierformaten (bijvoorbeeld horizontaal en verticaal papierformaat in hetzelfde document!) wilt plaatsen of business cards veertien maal op een pagina moeten verschijnen. Elke correctie op één plaats wordt meteen overgenomen op ALLE plaatsen.

Goede redenen voor RagTime 5.5

Professionele uitvoer:
U kunt direct vanuit RagTime documenten voor vierkleurendruk of met steunkleuren kleurgescheiden uitvoeren of voorgesepareerde PDF-bestanden aan de belichter sturen. RagTime wordt geleverd met 30 MB ICC-profielen voor colormanagement en kan daarmee op scanners en monitoren exacte drukkleuren simuleren. Naast illustraties worden in RagTime teksten en grafieken correct gesepareerd, ook als u RGB- of Lab-kleuren gebruikt.

Acrobat PDF RagTime 5.5 werkt direct met uw Acrobat Distiller vanaf versie 4 samen om PDF-documenten te creëren. Die kunt u bijv. per e-mail versturen, op Internet plaatsen of voorgesepareerd als belichtingsbestand gebruiken. De Distiller-instellingen kunnen in RagTime 5.5 worden gekozen.

Intelligentere Tabellen:
Het werken en rekenen in de RagTime-spreadsheet is in versie 5.5 nog comfortabeler geworden. Met de nieuwe functie 'Vul rij' kunt u door gewoon te slepen aan de selectie complexe gegevensreeksen creëren. Bij de invoer herkent RagTime nu zinnige waardeformaten. Als u het Guldenteken met '120' invoert, wordt dat niet meer in tekst omgezet maar het blijft een getal en krijgt het waardeformaat 'Nederlandse Gulden'.

Nieuwe Import- en Exportformaten:
De mogelijkheden voor het importeren en exporteren van bestanden en documenten is in RagTime 5.5 verder verbeterd en uitgebreid. In de lijst formaten zijn nu Word 6/97/98/ 2000, Excel 4/5/97/98/2000, RTF, SYLK, DBF, XTND, JPEG, PNG, EPSF, TIFF, WMF, EMF, BMP, PICT en Text (Mac, DOS, Windows en Unicode) opgenomen.

Kleuren beheren:
De nieuwe kleurenlijst van RagTime 5.5 heeft het helemaal! U ziet de kleur met naam en kleurveld en kunt kleuren zo aanzienlijk sneller terugvinden. Meerdere steunkleuren kunnen in één plaat verenigd worden. Nieuwe kleuren kunt u als RGB-, Lab- of CMYK-kleur creëren.

Gemakkelijk opmaken van tabellen:
U kunt nu rijen en kolommen als titel markeren. Zulke titels worden automatisch herhaald wanneer de spreadsheet verder loopt in een volgende container. Als u rijen, kolommen of cellen verplaatst, neemt RagTime ingestelde kleuren, formaten of celranden mee. De tijd van de 'witte gaten' in tabellen behoort daarmee tot het verleden.

Vrijstellingspaden gebruiken:
RagTime 5.5 herkent vrijstellingspaden in TIFF-, JPEG- en EPSF-bestanden. Zo kunnen er transparante achtergronden gecreëerd worden, of de vrijstellingspaden kunnen als kader gebruikt worden. RagTime kan ook meerdere illustraties tegelijkertijd uit een digitale camera of een scanner inlezen als de driver van het apparaat dat toelaat.

EPS-Export:
RagTime documenten of hun bestanddelen kunnen als EPSF worden geëxporteerd en zijn dan voor andere programma's als grafische elementen beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld de omvangrijke tabel opmaakmogelijkheden in RagTime gebruiken en het resultaat als EPS-illustratie in gebruikelijke opmaakprogramma's plaatsen.

Systeemvereisten Windows:
RagTime 5.5 draait op alle PC's met Windows 95, 98, NT 4.0, 2000 en ME. RagTime heeft minimaal 24 MB werkgeheugen nodig, aanbevolen is 64 MB.

Systeemvereisten Macintosh:
RagTime 5.5 draait uitsluitend op Mac OS compatibele computers met PowerPC processor. Nodig is minimaal Mac OS versie 7.5, aanbevolen wordt Mac OS 8 of 9. Voor RagTime 5.5 moet minstens 32 MB van het geinstalleerde werkgeheugen (RAM) beschikbaar zijn, aanbevolen is 64 MB.

De harde schijfruimte die voor volledige installatie van RagTime 5.5 (Mac of Windows) nodig is, bedraagt ongeveer 100 MB.

Prijs en beschikbaarheid van de Nederlandse versie: RagTime 5.5.2 is per direct beschikbaar ad NLG 1500.00. Upgrades: vanaf RagTime 5 naar RagTime 5.5 NLG 290.00. Een upgrade van 4.x naar RagTime 5.5 NLG 385.00. Een upgrade van RagTime 1-2-3 naar RagTime 5.5 NLG 575.00. Alle genoemde prijzen in Single User-versie en excl. BTW.

Voor meer informatie over Noadis' producten:
Noadis
Herungerstraat 16
5911 AL Venlo
Telefoon/fax: (077) 35 222 53
E-mail: info@ragtime-online.nl en info@noadis.nl
Web site: www.noadis.nl
Speciale RagTime web site: www.ragtime-online.nl

Perscontact Noadis:
Raek! Communicatie
Doddendaal 27
5655 EL Eindhoven
Telefoon (040) 251 89 38
Fax: (040) 251 86 29
E-mail: raek@wxs.nl

Over RagTime GmbH
Die jetzige RagTime GmbH mit Sitz in Hilden nahe Düsseldorf wurde 1985 gegründet und bietet seitdem EDV-Anwendern eine professionelle Auswahl funktioneller sowie individueller Software für den Büroalltag. Mit RagTime, seit 1986 auf dem Markt, entwickelte die RagTime GmbH eines der erfolgreichsten und mehrfach ausgezeichneten Programme auf Macintosh Computern. Das Programm war 1999 Testsieger beim Vergleich verschiedener Büropakete durchgeführt von der Zeitschrift Macwelt. Mit RagTime 5 ist nun auch eine Windows-Version verfügbar.

Enkele woorden over Noadis
Noadis is begin jaren '90 opgericht als importeur en distributeur van software in Nederland. De toenmalige eigenaars kregen destijds de mogelijkheid om de distributie van het programma RagTime voor het Macintosh platform over te nemen. In de loop der jaren heeft Noadis naast dit programma de distributierechten van nog een aantal pakketten verworven. In juni 1998 is Noadis overgegaan in handen van Henk Hodiamont en Floris van Sandwijk. Beiden hebben een lange staat van dienst op het gebied van Apple Macintosh. Henk Hodiamont heeft jarenlang een software helpdesk bemand en was redacteur van een maandelijks Macintosh-tijdschrift. Sinds 1996 beheert hij een eigen Macintosh BBS met de naam DiamontNet BBS te Venlo. Floris van Sandwijk is sinds 1985 als dtp-er werkzaam en doet dit werk vanaf 1991 als zelfstandig ondernemer.

Onder leiding van beiden zijn diverse nieuwe producten aan het assortiment van Noadis toegevoegd. Programma's als TechTool Pro (troubleshooting), REALbasic (object georiënteerd programmeren in BASIC) en ClockWork (agenda) complementeren de reeds aanwezige producten zoals RagTime (business publishing), Freeway (website ontwerp), FAXstf (faxsoftware). Langzamerhand wordt de specialisatie op het gebied van Macintosh software losgelaten: meer en meer Macintosh producten die Noadis vertegenwoordigt, komen nu ook beschikbaar voor Windows systemen. Met name het vlaggenschip RagTime, dat op de Macintosh al een geschiedenis van 14 jaar achter de rug heeft, is met ingang van versie 5 ook voor Windows beschikbaar. Het meest recent is nog opgenomen het programma ConceptDraw van Computer Systems Odessa uit Oekraiene, een crossplatform tekenprogramma voor het maken van flowcharts, marketing diagrammen, elektronische schema's, plattegronden enz., maar ook voor illustratief tekenwerk.

Bij Noadis draait niet alles om verkoop. Op de website http://www.noadis.nl vindt u uitgebreide informatie over en ondersteuning voor al onze producten, informatie over onze mailinglist en links naar sites die van belang kunnen zijn voor onze gebruikers.
Daarnaast brengen wij regelmatig nieuwsbrieven uit zoals De 'RagTimes' voor het programma RagTime en 'Real Time Basic' voor REALbasic. Noadis beschikt over een sterk dealernetwerk in Nederland. Met haar productassortiment gaat Noadis als 'dedicated distributor' een nieuwe eeuw in onder het motto: "kwaliteit waar we trots op kunnen zijn". En dat geldt voor alle software die Noadis in Nederland en deels ook in België vertegenwoordigt en ondersteunt.

Deel: ' Noadis levert RagTime 5 Windows en Mac OS in het Nederlands '
Lees ook