Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum/Amsterdam, 13 maart 2003

NOB en Interxion passen samenwerking in Media Gateway aan

NOB Cross media facilities en Interxion Nederland hebben een overeenkomst getekend waarin zij hun samenwerking binnen de Media Gateway aanpassen aan de gewijzigde markt-ontwikkelingen. NOB heeft de aandelen van Interxion in de Media Gateway overgenomen.
De Media Gateway zal vanaf nu gaan functioneren als platform voor de dienstverlening van NOB en Interxion.

De samenwerking tussen beide partijen blijft bestaan. De diensten van NOB en Interxion zullen niet langer via Media Gateway maar rechtstreeks door NOB en Interxion aan de klant worden geleverd. Het hiervoor benodigde platform wordt geleverd door Media Gateway. NOB concentreert zich op connectiviteit en toegevoegde waardediensten als hosting, opslag, streaming services en enconding. Interxion richt zich op het aanbieden van co-locatie en daaraan verwante diensten, zoals het leveren van operationele support, monitoring en hosting van hardware en IT-infrastructuren.

Knooppuntfunctie
De Media Gateway - gevestigd op het Media Park in Hilversum - is een datacenter, specifiek gericht op audio- en videocontent. De Media Gateway geeft klanten in de media-industrie de gelegenheid hun informatie (programma's) te ontwikkelen en verspreiden via internet. Het vormt daarbij een belangrijke knooppuntfunctie tussen de broadcast- en internetwereld. De Media Gateway werkt daarbij samen met een groeiend aantal distributiepartijen.

Kerntaken
Ton Tekstra, algemeen directeur van NOB Cross media facilities: "De activiteiten die NOB via de Media Gateway ontwikkelt passen binnen de kerntaken van NOB. We richten ons met name op het faciliteren van multimedia uitzendprocessen en het ontwikkelen van nieuwe multimediale diensten voor de publieke en commerciële omroepen. Verspreiding van audiovisueel programmamateriaal via internet behoort nadrukkelijk tot deze kernactiviteiten. Met de Media Gateway kunnen we onze klanten directe toegang bieden tot nieuwe distributiekanalen, zoals (breedband) internet en mobiele netwerken."

Michel Boussard, directeur van Interxion Holding zegt: "Interxion zal zich concentreren op haar expertise, te weten het huisvesten en beheren van IT infrastructuren van onze klanten. Het datacenter in Hilversum is van hoogwaardige kwaliteit en past daarmee prima bij onze andere datacentra die in de regio Amsterdam gevestigd zijn. Deze combinatie van locaties biedt onze klanten nog meer mogelijkheden t.a.v. het inbouwen van extra veiligheid en "redundancy" in hun netwerk en IT infrastructuren."


- einde persbericht -

Over NOB Cross media facilities
NOB Cross media facilities verzorgt het opslaan, uitzendklaarmaken (incl. encoding/transcoding, vertaling en ondertiteling) en transporteren van geluid en bewegend beeld en daarbij behorende data naar alle voor de klanten gangbare distributiekanalen: radio, tv, digitale televisie, (breedband)internet en mobiele toepassingen. Dit gebeurt voor zowel de publieke omroepen, commerciële zenders, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, distributeurs (kabelmaatschappijen, Digitenne) en de zakelijke markt.
NOB heeft het AV Expertisecentrum opgericht, dat onder andere bijdraagt aan succesvolle projecten op het gebied van interactieve radio en tv, delay tv, video over internet, mobiele toepassingen en internationale productiestandaarden. Voorts levert NOB ook facilitaire diensten voor de radioproducties van de publieke omroepen en de Journaal- en sportuitzendingen van de NOS. De ambitie van NOB is voor en met strategische partners een digitaal productieplatform voor de audiovisuele media te ontwikkelen. Dit digitaal platform moet primair de Nederlandse omroepen in staat stellen hun programmamateriaal vanuit één geïntegreerd digitaal werkproces via meerdere kanalen ter beschikking te stellen (radio, tv, internet, mobiel). Dit nieuwe werkproces biedt met name grote operationele voordelen voor de programmacategorieën met een frequent hergebruik van materiaal op korte termijn.

Zie ook: www.nob.nl

Over Interxion
Interxion is Europees marktleider op het gebied van carrier-onafhankelijke datacenters en managed services. Het bedrijf heeft 20 datacenters in heel Europa, waar ondersteuning wordt verleend aan de ruim 350 klanten, waaronder bedrijven, content providers, mobiele telefoonaanbieders en hosting- en telecommunicatiebedrijven zoals NCR, OM Technology, Siemens en Wanadoo. De diensten van Interxion bieden oplossingen waarmee de klanten hun ICT- en Internetinfrastructuur beter kunnen beheren: installatiebehuizing, risicomanagement (door toegang tot meerdere carriernetwerken), onderhoudsdiensten, monitoring en andere managed services. Ook is Interxion host van zeven van de belangrijkste Europese Internet Exchanges (BNIX; DE-CIX; LINX; SFINX; SWISSIX; VIX; COPIX). Dit alles, in combinatie met de carrier-onafhankelijkheid van het bedrijf, biedt klanten toegang van het hoogste niveau tot de beste carriers en ISP's.
Sinds het jaar van oprichting heeft Interxion meer dan EUR300 miljoen aan financiering aangetrokken via een groep grote investeerders uit de hele wereld, waaronder Baker Capital, Residex, Bear Stearns, BNP Paribas, Goldman Sachs, CSFB en Morgan Stanley.

Meer informatie vindt u op onze website: www.interxion.com

Deel: ' NOB en Interxion passen samenwerking in Media Gateway aan '
Lees ook