Circuit Park Zandvoort6 October 1999

Nog vijf nationale titels te verdelen!

Zondag 17 oktober worden op het Circuit Park Zandvoort de laatste races van dit seizoen verreden waarin nog nationale titels zijn te verdelen. In het Libertel DTCC, de Formula Arcobaleno, de Kumho Ferrari-Porsche Challenge, de Marlboro Renault Mégane Trophy en de Pearle Alfa 156 Challenge is de strijd om het officiële Nederlands kampioenschap nog niet beslist. Volop spanning derhalve op die zeventiende oktober op Zandvoort. Het raceprogramma begint die dag om tien uur en duurt tot vier uur in de middag. Zaterdag 16 oktober zijn de kwalificatietrainingen tussen tien uur en half vijf.

Inmiddels zijn er dit seizoen elf races verreden in het Libertel Dutch Touring Car Championship. Dat waren even zovele wedstrijden waar het aan spanning absoluut niet ontbrak. Met zeven verschillende winnaars in vier verschillende automerken. Cor Euser leidt de titeldans in het prestigieuze nationaal toerewagenkampioenschap. De voorsprong van de BMW-coureur is 'riant' (18 punten). De Brabander start de Finaleraces met een extra gewichthandicap van 60 kg en is daarmee de meest belaste coureur. Routinier Frans Verschuur bezet de tweede plaats een punt voor Renault-teamgenoot Donald Molenaar. Allard Kalff (Mitsubishi) volgt op plaats vier. Zondag 17 oktober worden de laatste twee wedstrijden van dit seizoen verreden, waarin nog maximaal 44 punten zijn te behalen door de winnaars.
In de Privateers Cup, waarin de coureurs niet worden ondersteund door de automobielimporteur of fabrikant, staat Rob Karst stevig op kop. De Honda-coureur heeft 22 punten voorsprong op Sandra van der Sloot (BMW).

Marlboro Renault Mégane Trophy
Het kampioenschap in de Marlboro Renault Mégane Trophy gaat tussen twee teamgenoten. Stokvis-coureurs John de Vos en Pim van Riet zijn nog de enige kandidaten die voor de titel in aanmerking komen. De beste papieren zijn voor De Vos. Die tijdens de finalerace aan een elfde plaats genoeg heeft om zich kampioen te noemen. In de Michelin Renault Junior Cup, rijders met maximaal twee jaar race-ervaring, gaat de strijd tussen Frank Scholten en Roy van der Weijden.

Pearle Alfa 156 Challenge
Hoe de uitkomst van de Pearle Alfa 156 Challenge ook moge zijn, vast staat dat deze nieuwe raceklasse aan alle verwachtingen heeft voldaan. Een vol veld van 36 auto's, close racing en spanning wat betreft de uiteindelijke kampioen tot de laatste meters. Marcel van Vliet leidt voor Gaby Uljee. Derde titelkandidaat is Frank Kerseboom.

FIA Kumho Ferrari-Porsche Challenge
De Kumho Ferrari-Porsche Challenge rijdt tijdens de Finaleraces haar enige wedstrijd van het seizoen op Zandvoort. Na 14 races is het kampioenschap nog steeds niet beslist. In de laatste race van het jaar zijn er in twee klassen nog titels te verdelen. In de klasse A gaat de strijd tussen de Nederlander David Hart en de Duitser Elmar Grimm. Beiden rijden in de zeer snelle Porsches GT2.
In klasse B, strijden de Porsche 911 RS van Nico Verdoes en de rode Ferrari F355 van de Zweed Tony Ring om de beker.

Formula Arcobaleno
De laatste race van de Formula Arcobaleno van dit seizoen belooft zeer spannend te worden. De koploper in het tussenklassement Michael Mason wordt immers op slechts één punt gevolgd door Ron Van Toren.

De racedag op zondag 17 oktober op Circuit Park Zandvoort wordt besloten met een wedstrijd in de Marcos Mantis Challenge. De titel hierin is de vorige wedstrijd behaald door Rob Knook.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Nog vijf nationale titels te verdelen op circuit Zandvoort '
Lees ook