Nokia brengt haar eerste 18-inch LCD scherm op de markt
------------------------------------------------------------

Brussel, Zoetermeer, Hoogeveen, januari 1998 - Nokia Display Products lanceert de Nokia 800Xi - de eerste 18" monitor in haar gamma LCD schermen. De Nokia 800Xi maakt gebruik van de Super Fine TFT (SFTFT) Active Matrix technologie waardoor het uiterst geschikt is voor de weergave van bewegende videobeelden en applicaties die een performante beeldkwaliteit vereisen.

Beeldkwaliteit De Nokia 800Xi heeft een maximale resolutie van 1280 x 1024 en een uitzonderlijke vertikale en horizontale kijkhoek van 170 graden zodat verschillende mensen tegelijkertijd kunnen genieten van een optimale beeldkwaliteit. De scherpe weergave wordt verzekerd door een contrastverhouding van 200:1 terwijl de helderheid van 200cd/m² zorgen voor een helder beeld over het gehele scherm. De beeldgeometrie blijft accuraat tot in de uiterste hoeken van het scherm wat met name bij veeleisende applicaties zoals CAD/CAM van groot belang is.

De Nokia 800Xi is een uiterst compact scherm dat trouw blijft aan Nokia's gekende gebruikersergonomie. Het scherm heeft een verlaagd design waardoor het lager is dan LCD schermen met overeenkomstige schermgrootte. Dit nieuwe ontwerp is gebaseerd op de laatste onderzoeksresultaten inzake gebruikersergonomie, die aantonen dat nek en ogen veel minder belast worden wanneer het scherm zich ter hoogte van het tafelblad bevindt. Daarnaast is het scherm voorzien van een eenvoudig te bedienen On-Screen menu dat onder andere automatische omschakeling van VGA naar SXGA mogelijk maakt.

Diefstal preventie systeem Het aantrekkelijke design en het uiterst lichte en slanke ontwerp van het LCD scherm maken dat het vrij makkelijk ontvreemd zou kunnen worden. De Nokia 800Xi wordt echter geleverd met een veiligheidskabel die via een speciale poort met het scherm is verbonden waardoor diefstal onmogelijk wordt. Daarnaast kan het scherm ook veilig aan de muur bevestigd worden.

Duurzaamheid De Nokia 800Xi is een modieus scherm dat zowel qua design als qua techniek klaar is voor de toekomst. Het scherm ondersteunt de VESA Plug and Play standaard (DDC2B) en de analoge IF kaart oplossing garandeert compatibiliteit met alle PC's. Het scherm is daarenboven uitgerust met een Safety Plex, dat over het LCD scherm geplaatst wordt. Het Safety Plex zorgt ervoor dat ook bij intensief gebruik de beeldkwaliteit onveranderd blijft. Het voorkomt schade aan het SFTFT scherm, beschermt het tegen stof en vocht en maakt het reinigen van het scherm veilig en eenvoudig.

De Nokia 800Xi heeft een eindgebruikersprijs van 149.000 BEF (inclusief BTW!) / 7.499 NLG (inclusief BTW!). Beide schermen worden in België en Luxemburg verdeeld door Manudax ( www.manudax.com ) en in Nederland door EBIC-MDI ( www.ebicmdi.com ) en CODIS ( www.codis.nl ).


-----------------------

Nokia Display Products is synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid en superieure technologie op het gebied van beeldschermen. Nokia Display Products maakt deel uit van de groep Nokia, wereldleider in telecommunicatie en mobiele telefonie, die wereldwijd 41.596 werknemers telt. Nokia staat voor technologische innovatie en is ook inzake prijs-kwaliteit een trendsetter. Nokia herinvesteert meer dan 8% van zijn netto-verkoop in research & development. Nokia beschikt over een wereldwijd netwerk met 36 Research & Development Centers in 11 landen, waar meer dan 10.000 mensen zich met R&D bezighouden. Nokia Display Products Benelux behoort tot de afdeling Zuidwest-Europa met hoofdkwartier in Parijs. Wereldwijd haalde de Nokia groep in 1997 een netto-omzet van 226 miljard BEF, een stijging met 34% t.o.v. 1996. Nokia computerschermen worden in België en Luxemburg verdeeld door Manudax ( www.manudax.com ) en in Nederland door EBIC-MDI ( www.ebicmdi.com ) en CODIS ( www.codis.nl ) .

Meer informatie is ook terug te vinden op www.nokia.com/products/monitors

Voor meer inlichtingen, gelieve contact op te nemen met: België: NewsEngine, Kristof Sehmke Tel: 03/237.23.24, Fax: 03/237.23.25

of e-mail: kristof@newsengine.be, Nederland, De Koning Communicatie, Hinke de Koning of Jolanda Bienefelt,
Tel: 0187-47 02 33, Fax: 0187-47 02 30 of e-mail: jolanda@dekoningcom.nl

Deel: ' Nokia brengt haar eerste 18-inch LCD scherm op de markt '
Lees ook