NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

NOM participeert in Northern Gateway Hosting B.V.

28 januari 2003

De NOM gaat participeren in de Northern Gateway Hosting B.V. (NGH). NGH opent letterlijk haar poorten in het noorden voor bedrijven die hun IT-Infrastructuur willen outsourcen. NGH is een nieuwe naam op het gebied van datacenter-services en outsourcing (het beheren van software- en Internet-applicaties, in combinatie met de daarbij behorende hardware, op 1 centrale plaats). Sinds eind 2001 beschikt Groningen op het Zernike Park over een professioneel datacenter, namelijk het Tyco Datacenter en vanuit daar biedt NGH organisaties een totaalpakket van colocation services, managed colocation services en full managed services aan. NGH voorziet klanten van een veilige, goed beheerde omgeving waarin hun IT-infrastructuur optimaal functioneert en levert maatwerk bij complexe outsourcing-trajecten. De hardware in het datacenter wordt beheerd door businesspartner Fujitsu Services uit Maarssen.
De NOM neemt een participatie in NGH om daarmee NGH de kans te geven te starten en te kunnen groeien tot een niet meer weg te denken aanbieder van ICT-diensten.
Northern Gateway Hosting B.V.
Directeur Hans Bogerd is samen met partner Ron den Biesen en de N.V. NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, aandeelhouder van NGH B.V. NGH telt momenteel 6 medewerkers, allen zonder uitzondering zeer ervaren in de hosting omgeving. NGH is opgestart in november 2002 en operationeel vanaf medio januari 2003. NGH beschikt over eigen projectmanagement en voldoende technische kennis om klanten optimaal te kunnen bedienen. De belangrijkste doelstelling van NGH is om dé hosting partner te zijn voor (Noord-)Nederland. NGH zoekt tevens samenwerking met andere ICT-bedrijven, met als doel elkaar te versterken. Op dit moment hebben de eerste klanten reeds getekend.

De NOM heeft circa EUR 100 miljoen geïnvesteerd in ±130 bedrijven. Zij verschaft risicodragende financiering en verleent diensten aan ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Friesland of Drenthe. De NOM richt zich onder meer op het financieren van bedrijfsactiviteiten, joint ventures, management buy-outs/buy-ins en aandelenoverdracht, vooral in het kader van opvolging.

Deze website is het best te bekijken met een resolutie van 800 x 600 pixels en 16 miljoen kleuren. Copyright © 2002 N.V. NOM

Deel: ' NOM participeert in Northern Gateway Hosting BV '
Lees ook