Precise Biometrics’ Precise 100 SC fingerprint reader genomineerd voor “Beste Biometrische Product”

LUND, Zweden, 27 maart 2000 – De biometrische fingerprint-reader Precise 100 SC, met geïntegreerde smart-card, van het Zweedse Precise Biometrics is genomineerd voor de prijs van "Beste Biometrische Product" in de jaarlijkse Annual Awards 2000 verkiezing door Secure Computing. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de InfoSecurity IT beurs in London in april.

Precise 100 SC is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die hun computer-beveiliging willen verbeteren, e-commerce willen versterken en de kosten voor netwerkbeheer en het verlies van wachtwoorden willen reduceren. Precise Biometrics is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met een van ‘s werelds grootste fabrikanten van smart-cards, het Franse Gemplus. Tegelijkertijd heeft Precise daarmee toegang verkregen tot een wereldwijde sales-organisatie. In heel Europa en zelfs daarbuiten zijn bij ongeveer 200 bedrijven pilot-projecten van dit systeem opgezet.

Precise 100 SC is sinds 1999 op de markt en is het eerste identificatie-systeem ter wereld dat een smart-card en een siliconen-sensor voor vingerafdrukken combineert. Hierdoor kan een zeer grote mate van beveiliging gegarandeerd worden. Alle informatie over de vingerafdruk wordt in encrypte vorm opgeslagen op de smart-card en niet op de hard-disk. Zodoende is persoonlijke integriteit en flexibiliteit maximaal gewaarborgd.

"Precise 100 SC oogst doorlopend succes. In februari wonnen we een eerste prijs bij Smart Card 2000 met de Precise 100 SC in de "Best Computer Peripheral" categorie. Nu wordt dus bevestigd dat dit product van absolute topkwaliteit is," aldus Peter Höjerback, CEO bij Precise Biometrics.

Over Secure Computing
Secure Computing is een internationaal gewaardeerd magazine dat zich vooral richt op IT-security. De officiële uitreiking van de awards zal plaatsvinden tijdens de InfoSecurity beurs in Londen op 11-13 april. Mee informatie over de SC Annual Awards kunt u vinden op: http://westpubl01.uuhost.uk.uu.net.
Over Precise Biometrics
Precise Biometrics AB is leverancier van in-house ontwikkelde producten voor biometrische* identificatie door het gebruik van vingerafdrukken. De producten vervangen wachtwoorden en PIN-code’s in IT, telecom en log-on systemen. Precise Biometrics is opgericht in 1997 in Lund in Zweden door Christer Fåhreaus en heeft momenteel ongeveer 30 werknemers in dienst. Het bedrijf staat genoteerd aan de Stockholm Borsinformation's SBI-list. Voor additionele informatie kunt u www.precisebiometrics.com bezoeken. Persfoto’s kunnen gedownload worden van de bedrijfswebsite.


* Biometrische identificatie maakt gebruik van de technische analyse van biologische data om de indentiteit van een persoon te verifiëren.
Over TSP - The Security Provider
"TSP-The Security Provider stelt zich ten doel de continuïteit van organisaties te waarborgen door het aanwezige computernetwerk en het data-verkeer maximaal te beveiligen. Als security-specialist biedt TSP hiervoor op maat gesneden totaaloplossingen aan".

TSP heeft haar focus volledig gericht op het terrein van informatiebeveiliging. TSP inventariseert, adviseert en begeleidt haar klanten bij het beveiligen van PC’s en netwerken en biedt daarmee binnen zijn specialisatie een totaaloplossing.

Door het nog steeds groeiend aantal toepassingen van automatisering (bijv. Internet, E-Commerce) neemt ook de behoefte aan professionele ondersteuning toe. Computernetwerken worden steeds complexer, maar een goede toegankelijkheid dient gewaarborgd te blijven. Om echter te garanderen dat binnen uw organisatie de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats over de juiste informatie kan beschikken is het van wezenlijk belang dat u specifieke voorzorgen neemt. Informatiebeveiliging is dan het kernwoord.

U kunt nader kennis met ons maken op The InterNetworking Event in de RAI op 28, 29 en 30 maart, Parkhal, stand 876.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Astrid Venhorst
TSP - The Security Provider B.V.
Schoenaker 10 F
6641 SZ BEUNINGEN
Tel.: 024 6770366
Fax: 024 6770161
E-mail: press@tsp.nl
Internet: http://www.tsp.nl

Deel: ' Nominatie biometrische fingerprint-reader Precise 100 SC '
Lees ook