Nominatie Ondernemersprijs voor energiebewaking in Frans vakantiehuis


“We kunnen de energie in Frankrijk vanuit onze luie stoel hier in het Limburgse Melderslo besturen”

MELDERSLO (L), 20140226 -- In het Franse Saint Priest des Champs (Saint Priest), in de regio Auvergne, het departement Puy-de-Dome, is een stijlvol vakantiehuis te vinden. “Ons huis uit 1809 is met respect voor het verleden karaktervol gerenoveerd,” vertelt Ruud Schoemakers uit het Limburgse Melderslo. “De woning ligt op 650 meter hoogte en is voorzien van alle luxe faciliteiten voor zowel groepen als voor een vakantie voor 2 personen. Vanwege onze ruime eet annex zitkamer is het ook mogelijk om er seminars of conferenties te houden. De woning is voorzien van diverse gastenkamers, jacuzzi, sauna, zwembad, eet- en zitkamer en speeltuin op eigen omsloten terrein.”

Ruud liep al een tijdje met de vraag, hoe kunnen we enerzijds de energiekosten in de hand houden en anderzijds het verbruik zo transparant mogelijk in rekening brengen bij de huurders. “Dit omdat we inmiddels uit ervaring weten dat energiekosten per groep huurders ver uiteen kunnen lopen, vinden wij het belangrijk om  een zo eerlijk mogelijke verrekening van deze kosten mogelijk te maken.”

Deze vraag legde Ruud voor aan Dré en Piet Lenders van L-Pit (www.l-pit.nl). Ruud: “Het resultaat is een installatie waarmee wij vanuit onze luie stoel in Melderslo (Limburg) het klimaat in Saint Priest des Champs kunnen besturen. Maar ook kunnen we de meterstanden aflezen. De gast betaalt dus wat hij verbruikt, eerlijker kan het niet en hopelijk zijn ze daardoor ook zuinig met energie en milieubewuster.

De vernieuwende aanpak is niet onopgemerkt gebleven. “Vertrek.nl heeft dit opgemerkt en ons genomineerd voor de ondernemersprijs 2014; het best ondernemen in het buitenland,” vertelt een trotse Ruud Schoemakers.” Met deze nominatie is Ruud al zeer tevreden. “Maar uiteraard willen we ook graag weten of anderen dit ook een goed idee vinden. Daarom roepen we iedereen op om op onze aanpak te stemmen. Dat kan via www.vertreknl.nl en daar bij de verkiezing te kiezen voor Luxe verblijf met energiebewaking en verrekensysteem in Frankrijk.”

Meer weten over dit vakantieverblijf en de vele mogelijkheden? Zie www.gitesdelacascade.com


Deel: ' Nominatie Ondernemersprijs voor energiebewaking in Frans vakantiehuis '
Lees ook