Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer : Persagenda

NOMINATIES BEKEND VOOR TIENDE VERKIEZING SCHOONHEIDSSPECIALIST VAN HET JAAR

De nominaties voor de tiende verkiezing van de Schoonheidsspecialist van het Jaar zijn bekend. Een deskundige jury heeft vijf kandidaten voor de eindronde geselecteerd. De winnares wordt onderscheiden met de Beauty Award. Deze wordt uitgereikt op zondag 9 september 2001 tijdens Beauty Salon, de jaarlijkse vakbeurs voor de schoonheidsbranche in Jaarbeurs Utrecht. De winnares krijgt de felbegeerde onderscheiding uit handen van Europarlementariër mevrouw Karla Peijs.

De verkiezing Schoonheidsspecialist van het Jaar verloopt dit jaar volgens een nieuw stramien. De samenstelling van de jury is aangepast en bestaat nu uit drie commissies; de Stichtings-, Werk- en Toetsingscommissie. Om genomineerd te worden voor de Beauty Award hebben de deelnemers reeds drie rondes met succes doorlopen. Tijdens de eerste ronde moesten de kandidaten 20 multiple-choice vragen beantwoorden (zie bijlage).
Het vragenformulier voor de tweede ronde omvatte 16 open vragen, die met name de bedrijfscommerciële vaardigheden van de kandidaten toetsten. Tijdens de derde ronde brachten twee leden van de werkcommissie een bezoek aan de overgebleven kandidaten: één van de commissieleden onderging een behandeling, de andere lette o.a. op de uitvoering van de behandeling, de hygiëne en de omgeving.

Uiteindelijk werden de volgende vijf kandidaten genomineerd:

- Daniela Apeldoorn-Modersohn, Sint Pancras
- Alma Boerland, Schiedam

- Monique Reuser, 's-Hertogenbosch

- Annette Versluis-Eggink, Giessenburg

- Helga Wouterse-van Maren, Varik

Laatste ronde
Uiteindelijk zal de Stichtingscommissie in de vierde en laatste ronde na een persoonlijk gesprek met de genomineerden bepalen wie Schoonheidsspecialist van het Jaar 2001 wordt. De Toetsingscommissie heeft hierbij een adviserende rol. Deze bijeenkomst wordt speciaal voor de gelegenheid voorgezeten door Karla Peijs, lid van het Europese Parlement en vertegenwoordiger van het MKB binnen de Commissie Economische en Monetaire Zaken (EMAC). Zij zal ook de bokaal uitreiken op zondag 9 september, tijdens de vakbeurs Beauty Salon. De medewerking van mevrouw Peijs voegt een extra dimensie toe aan het thema van de komende beurseditie: het Ondernemerschap.

Doelstelling
De verkiezing Schoonheidsspecialist van het Jaar heeft tot doel het professionele imago en de promotie van het vak schoonheidsspecialist te versterken. De
Schoonheidsspecialist van het Jaar heeft de taak, als vertegenwoordiger van de branche, het vak op professionele en actieve wijze uit te dragen binnen de branche en naar de vak- en consumentenpers. Zij wordt hierin begeleid en ondersteund door PR-deskundige Carla Schenk.
De verkiezing Schoonheidsspecialist van het Jaar is een initiatief van BT&EA en Jaarbeurs Exhibitions & Media en wordt ondersteund door ANBOS, Cidesco en het
Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). De vakbeurs Beauty Salon vindt plaats van 8 tot en met 10 september 2001.

Deel: ' Nominaties 10e verkiezing schoonheidsspecialiste v/h jaar '
Lees ook