Nominaties Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten bekend

Nominaties Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten bekend

Uit 17 aanmeldingen 5 genomineerd

Voor de ‘Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten: behoud, beheer en beleving’ zijn 17 inzendingen uit de Provincie Zeeland binnengekomen. Projectleider Janneke de Wit is verheugd over dit mooie aantal: “Geweldig dat oorlogsmonumenten zo in de belangstelling staan en dat zoveel gemeenten, organisaties en particulieren zich daar hard voor maken”.

Nominaties

“De kwaliteit van de inzendingen is hoog. Het viel de juryleden niet mee om uit alle aanmeldingen vijf genomineerden aan te wijzen. Uiteindelijk is ervoor gekozen om vooral monumenten met een hoge burgerparticipatie en betrokkenheid in de schijnwerpers te zetten”, aldus De Wit. De volgende monumenten zijn genomineerd: Domburgse Oorlogsmonumenten, Oorlogsmonument Hoedekenskerke, Frans militaire ereveld Kapelle, Herdenkingsmonument 1940-1945 Koudekerke en Herdenkingsomgeving Park Toorenvliedt Middelburg.

Prijsuitreiking

Op 21 april worden tijdens een bijzondere avond in Bevrijdingsmuseum Zeeland de genomineerden voorgesteld en kort geïnterviewd. De jury wijst die avond de winnaar aan. De Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten bestaat uit een trofee en een stimuleringsbijdrage van 1000,-. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland organiseren de Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten in aanloop naar de Nationale Viering van de Bevrijding, die dit jaar in Vlissingen wordt gehouden. Doel van de prijs is om het beheer en behoud van oorlogsmonumenten te stimuleren om monumenten en hun betekenis ook in de toekomst levend te kunnen houden. Zie: www.zeeuwseankers.nl.

Deel: ' Nominaties Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten bekend '


Lees ook