Ingezonden persbericht

Persbericht

Amersfoort, 17 mei 2002

Nominaties beste christelijke kinderboek 2001

ZWOLLE - De jury van 'Het Hoogste Woord' heeft vier jeugdboeken genomineerd voor de prijs voor het beste christelijke kinderboek van 2001. De prijs zal op zaterdag 21 september bij de start van de Christelijke Kinderboekenmaand worden uitgereikt tijdens de CLK-beurs, die dit jaar in de Zwolse IJsselhallen zal plaatsvinden.
Er waren in totaal 29 christelijke jeugdboeken ingestuurd. De jury heeft de volgende titels genomineerd: 'Littekens' van Erik de Gruijter (uitgeverij Den Hertog); 'Iedereen is anders' van Vrouwke Klapwijk (uitgeverij Callenbach); 'De stinkende stuiterballenrage' van Guurtje Leguijt (uitgeverij Callenbach), en 'Een e-mail van Lumie', Ben Slingenberg, (uitgeverij Callenbach). Slingenberg is de enige debutant. De winnaar van 'Het Hoogste Woord' ontvangt 500 euro en een bronzen beeld. Vorig jaar was Marianne Witvliet winnaar met haar boek 'Ademloos'. Een van de doelen van de jury 'Het Hoogste Woord' - een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken - is dat er betere christelijke kinderboeken worden uitgegeven en dat de belangstelling voor christelijke kinderboeken toeneemt.

EigenWijsPrijs

Ook dit jaar heeft de jury kinderen gevraagd wat zij de beste boeken vinden. Voor deze 'EigenWijsPrijs' nomineerden de kinderen zes boeken, verdeeld over twee leeftijdscategorieën: van 4 tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 14 jaar.

In de categorie 4 tot en met 8 jaar zijn genomineerd:
* 'Bob & Berend in Engeland', Jeannette Donkersteeg (Callenbach) - DEBUUT
* 'Koosje bouwt een vlot', Vrouwke Klapwijk (Callenbach)
* 'Kim woont eigenlijk liever thuis', Hijltje Vink (De Banier
In de categorie 9 tot en met 14 jaar zijn genomineerd:
* 'Verdacht!', Hans Mijnders (Den Hertog)

* 'Het grote avontuur met Dolfi', J.F. van de Poel (De Banier)
* 'Een e-mail van Lumie', Ben Slingenberg (Callenbach) - DEBUUT
De twee EigenWijsPrijs-winnaars worden eveneens op 21 september bekendgemaakt en krijgen beiden een geldprijs van 350 euro en een professionele foto van Gertjan Koelmans, gebaseerd op het jaarthema van de Werkgroep: 'Kom aan boord'.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nominaties beste christelijke kinderboek 2001 '
Lees ook