Vakcentrum Levensmiddelen

04 - 10 - 2001
Beste specialisten in kaas en delicatessen bekend

De finalisten van de competities om het Gouden Kaasmes en de Trophique Supérieur zijn bekend. De spannendste weken van het jaar breken aan voor deze uitblinkers in kaas en delicatessen. Onafhankelijke deskundigen voor de certificering en de jury van de Nationale Competities Neerlands Beste Kaasspeciaalzaak 2001-2002 en Beste Specialiteitenwinkel van Nederland 2001-2002, nomineerden per categorie vijf ondernemers.

De finalisten zijn in willekeurige volgorde:

Neerlands Beste Kaasspeciaalzaak 2001-2002

* Peterse Kaas van Ardaan de Groot in Almere-Stad
* Kaas en Wijn Hoogendoorn van Jan Hoogendoorn in Gouda
* t Kaaspunt van Jan Schouten in Oosterhout
* VOF De Kaaswaag van Gerard en Jolanda Vink in Papendrecht
* Peterse Kaas van Geri Peterse in Zeist

Beste Specialiteitenwinkel van Nederland 2001-2002
* Eriks Delicatessen van Erik Heinen in Amsterdam
* Specialiteitenhuis André Tijhuis van André Tijhuis in Borne
* Van Herpt Specialiteiten Reform van Laurens van Herpt in Drunen
* Simon de Vogel Traiteur van Simon de Vogel in s-Gravenhage
* De Hoogheerlijkheid van Gerard Boender in Oud Beijerland
Deze bedrijven in kaas en delicatessen ontvangen op dinsdag 6 november 2001 in elk geval, net als zon 160 collega's, het felbegeerde certificaat van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. De deelnemers zijn drie maal bezocht door een vakjury. De genomineerden onderscheiden zich niet alleen op beoordelingscriteria als de samenstelling van het assortiment, presentatie, verkoopbevordering, productkennis, klantvriendelijkheid en hygiëne. Ook een stuk extra motivatie en de wil om de beste te willen zijn, stralen deze bedrijven uit. Omdat de klanten bepalen wie werkelijk top is bezoekt een consumentenjury, net als de finale-vakjury, alle genomineerden.

Tijdens de grote finale-avond, op dinsdag 6 november a.s. in Theater 't Spant te Bussum, worden het Gouden Kaasmes en de Trophique Supérieur uitgereikt aan de winnaars van de competities Neerlands Beste Kaasspeciaalzaak 2001-2002 en Beste Specialiteitenwinkel van Nederland 2001-2002.

De certificering van de kaas- en specialiteitenwinkels en de Nationale Competities Neerlands Beste Kaasspeciaalzaak en Beste Specialiteitenwinkel van Nederland zijn een organisatie van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland, behorend tot de Vakcentrumgroep. De certificering van kaas- en specialiteitenwinkels en de Nationale Competities geven een belangrijke impuls aan de verhoging van de kwaliteit en de uitstraling van de kaas- en delicatessenspeciaalzaken in Nederland.

Deel: ' Nominaties Gouden Kaasmes en Trophique Supérieur '
Lees ook