Gemeente Den Haag

2003-01-10: Nominaties sportprijzen 2002


---

De gemeente Den Haag heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Sportprijzen van het jaar 2002. Tijdens de jaarlijkse Sportontvangst, maandag 27 januari a.s. in het Atrium van het stadhuis aan het Spui, worden de winnaars bekend gemaakt. Op deze bijeenkomst zet de gemeente ook alle Haagse nationale en internationale kampioenen in het zonnetje.

Voor de Sportprijs Den Haag komen in aanmerking de atleet Troy Douglas (Nederlands kampioen 100 meter hardlopen), de turnster Laura van Leeuwen (Nederlands kampioene op de brug ongelijk) en het dameszaalhandbalteam van Hellas (Nederlands kampioen, bekerwinnaar en winnaar van de supercup).

Dennis van Daalen de Jel (Nederlands badmintonkampioen onder 17 jaar in zowel enkel- als dubbelspel) is gegadigde voor de Jeugdsportprijs. Gijs van Keken (Nederlands kampioen schoonspringen junioren op zowel de één- als drie-meterplank) en wielrenster Miranda Vierling (Nederlands kampioene junioren op diverse onderdelen en wereldkampioene junioren puntenkoers) zijn de andere gegadigden.

De Gulden Ooievaar, de prijs voor bedrijven of instellingen die zich voor de sport en de maatschappij verdienstelijk maken, gaat naar het Bureau Hogeschool Sport van de Haagse Hogeschool of naar de Gerechtsdeurwaarders Van der Velde & Van Hal. De eerste genomineerde leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van sport op instellingen van het Hoger Beroepsonderwijs. De tweede genomineerde heeft via sponsoring het vele sportorganisaties mogelijk gemaakt in Den Haag laagdrempelige activiteiten en evenementen aan te bieden voor zowel actieve als passieve recreatie.

Voor de Sportstimuleringsprijs komt in aanmerking de schoolsportclub De Bonte Vlinder (voor de initiatieven om te komen tot schoolsportverenigingen in het speciale basisonderwijs). Met De Bonte Vlinder zijn genomineerd Irma de Vos (voor het opzetten van jeugdsportkampen voor sportverenigingen die daar niet zelf de mogelijkheden voor hebben) en de brede buurtschool Stevin College (voor het benutten van sport als belangrijk middel tot het versterken van de betrokkenheid van ouders bij de sport van hun kinderen en het bevorderen van sociaal gedrag).

Mario van der Ende is genomineerd voor de Scheidsrechtersprijs voor zijn gehele in 2002 beëindigde loopbaan en voor zijn werk op het gebied van het opleiden, stimuleren, coachen en begeleiden van voetbalscheidsrechters.

Het publiek bepaalt wie winnaar wordt van de prijs voor de beste Haagse profsporter. Dit kan tot en met 20 januari a.s. onder meer via de sportwebsite van de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl/sport). Voor de titel Profsporter van het jaar 2002 zijn de genomineerden de profvoetballers en begeleiding van ADO Den Haag , darter Raymond van Barneveld, wielrenner Michael Boogerd, tennisser Richard Krajicek en basketballer Dan Gadzuric.

last update: 13-1-2003 9:21:32 ;pag.: 17578; auteur: 616;cat.:

Deel: ' Nominaties sportprijzen Den Haag 2002 '
Lees ook