Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

woensdag 26 september

Nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf

Vanavond zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. Drie jury s presenteerden de kanshebbers voor de Gouden Kalveren na het zien van ruim 160 filmproducties, waaronder een recordaantal van 21 lange speelfilms. De Gouden Kalveren worden uitgereikt op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival, vrijdag 28 september in Stadsschouwburg Utrecht.

De Gouden Kalveren worden uitgereikt in de categorieën Beste Korte Film, Beste TV-drama, Beste TV-drama Actrice, Beste TV-drama Acteur, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Lange Speelfilm, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Actrice en Beste Acteur.

Op de slotavond wordt ook het Gouden Kalf voor de Publieksprijs uitgereikt aan de speelfilm die tijdens het festival door het publiek het hoogst gewardeerd werd. Tijdens de opening van het festival ontving René Scholten het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs en afgelopen zondag nam Henny Vrienten het Gouden Kalf voor de Vakprijs Filmmuziek in ontvangst.

De nominaties vindt u op de website van het Nederlands Film Festival www.filmfestival.nl

Deel: ' Nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film '
Lees ook