STICHTING VSB POEZIEPRIJS

10 jaar VSB Poëzieprijs

NOMINATIES VSB POEZIEPRIJS 2003

Donderdag 30 januari worden in de Amsterdamse Balie de nominaties bekendgemaakt voor de VSB Poëzieprijs 2003. Deze prijs, de belangrijkse in Nederland en Vlaanderen voor een poëziebundel, wordt dit jaar voor de tiende maal uitgereikt. De bekendmaking vindt plaats tijdens een Dichtersmarathon georganiseerd door de Literaire Podia Amsterdam in het kader van de Landelijke Gedichtendag. Genomineerde dichters lezen bij deze gelegenheid voor uit eigen werk.

De tiende VSB Poëzieprijs, een bedrag van 25.000 euro, wordt uitgereikt voor de beste dichtbundel van het afgelopen jaar uit het Nederlandse taalgebied. Winnares van vorig jaar was Anneke Brassinga, voor haar bundel Verschiet.
De namen van de vijf genomineerde dichters worden op 30 januari 2003, om tien uur 's avonds, bekendgemaakt door juryvoorzitter Gillis Dorleijn tijdens de manifestatie 'Dieren & satiren' in De Balie. Een groot aantal dichters zal die avond een hedendaags fabel- of hekeldicht ten gehore brengen, wellicht geïnspireerd door de politieke gebeurtenissen van de afgelopen maanden.

Festival VSB Poëzieprijs
De uitreiking van de Poëzieprijs is in mei in De Rode Hoed te Amsterdam. Rondom de prijs is een bredere programmering verzorgd, met aandacht voor jong dichttalent in de basisschoolleeftijd, een poëziedebat en poëzieslam met jongeren uit HAVO/VWO, een programma voor beginnende componisten die genomineerde poëzie op muziek hebben gezet en een dichtersavond met een presentatie van de genomineerden. De jury van de VSB Poëzieprijs 2003 bestaat uit de literatoren Ad Zuiderent, Abdelkader Benali en Erik Menkveld, en de hoogleraren Gillis Dorleijn en Lut Missinne.
Dit jaar wordt ook, voor de tweede maal, de VSB Jongerenpoëzieprijs uitgereikt. Vorig jaar ging deze prijs naar Gerrit Krol.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Myrle Tjoeng, projectleider VSB Poëzieprijs, 020 638 56 06 of rodehoed@rodehoed.nl.

24 jan 03 14:15

Deel: ' Nominaties VSB poezieprijs 2003 '
Lees ook