Politiebericht Flevoland: gehele regio 27-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Gevallen
URK Donderdagmiddag heeft een 12-jarige jongen uit Urk zijn pols gebroken nadat hij van een ladder was gevallen. Hij wilde bij een oude visafslag aan de Burg. J. Schipperkade van een aluminium ladder klimmen toen de ladder opeens weggleed en hij ongeveer 2,5 meter naar beneden viel. De traumahelikopter werd ingeschakeld maar is weer afgebeld. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord en ter observatie opgenomen.

Bromfietscontrole
URK De politie heeft donderdagmiddag een korte bromfietscontrole uitgevoerd op de Urkerweg. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven: 1x voor te hard rijden, 5x voor rijden zonder helm en
1x onverzekerd rijden.


Controle visserijwet
URK De politie heeft donderdagavond bij de Urkervaart een korte controle gehouden onder vissers op het bezit van een visakte. Een 25-jarige Urker verklaarde dat hij niet in het bezit was van een visakte. Twee andere Urkers, 31 en 34 jaar, werden verzocht hun visakte de volgende dag op het bureau te komen tonen.

Dode schapen
ESPEL In het buitengebied van Espel is een 43-jarige man uit Espel aangehouden voor overtreding van de destructiewet en gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Hij had een zestal dode schapen aan de kant van de weg gezet ter destructie. De kadavers waren echter niet, zoals de wet voorschrijft, luchtdicht verpakt. De politie heeft de Algemene Inspectiedienst ingeschakeld en die constateerde tevens dat er in de volle zon een paar geiten en schapen in een aanhanger stonden zonder water of eten. De Algemene Inspectiedienst heeft een onderzoek ingesteld en handelt de zaak verder af.

Snelheidscontrole
EMMELOORD De politie heeft donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Boslaan en de Europalaan (binnen de bebouwde kom). In totaal reden 21 bestuurders te hard. De hoogste snelheid werd gemeten op de Boslaan: 94 km/uur.

Verkeersovertreding
LELYSTAD Een 18-jarige bromfietser uit Lelystad heeft diverse bekeuringen gekregen. Een surveillerende agent zag hem zonder helm veel te hard door de Kempenaar rijden en zette een achtervolging in. Bij deze achtervolging nam de jongen zoveel risico (over het fietspad, kon ternauwernood een paar kinderen ontwijken) dat de agent besloot de achtervolging af te breken. Dankzij getuigenverklaringen kon de identiteit van de bromfietser achterhaald worden. De jongen krijgt bekeuringen voor rijden zonder helm, het ontbreken van een geel plaatje, niet verzekerd rijden en gevaarlijk rijgedrag.

Noodlanding luchtballon
LELYSTAD Donderdagavond heeft een luchtballon een noodlanding moeten maken. De luchtballon, met 14 personen in de mand en 3 parachutisten bovenop de ballon, dreigde het IJsselmeer opgeblazen te worden en moest een noodlanding maken op de Markerwaarddijk. Er vielen slechts enkele lichtgewonden die ter plaatse behandeld zijn door ambulancepersoneel. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor landen op de openbare weg en heeft de zaak overgedragen aan de Rijks Luchtvaartdienst.

Bedreiging met mes
ALMERE Op het Stationsplein stond donderdagmiddag een 32-jarige man te zwaaien met een groot vleesmes, waarmee hij ook passerende mensen bedreigde. De man werd aangehouden, waarbij hij een politieagente in het gezicht sloeg en haar krabde. De man is ingesloten en onder psychiatrische behandeling gesteld.

Aanrijding met gewonden
ZEEWOLDE Op de Gooimeerdijk reed donderdagnacht een 21-jarige automobilist uit Almere door onbekende oorzaak in het water. De bestuurder en zijn passagier zijn met letsel aan hoofd en armen per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De zwaar beschadigde auto bleek niet te zijn gekeurd en verzekerd.

Deel: ' Noodlanding luchtballon in Lelystad '
Lees ook