Noord-Korea op Culturele Uitwisseling in Nederland


Delegatie Noord-Koreaanse kunstenaars bezocht Nederland

AMSTERDAM, 20141024 -- Een delegatie Noord-Koreaanse kunstenaars bracht afgelopen week een bezoek aan Nederland. De negenkoppige delegatie werd geleid door Kim Song Min, vicedirecteur van de Mansudae Art Studio. De Mansudae Art Studio is het belangrijkste kunstatelier in Noord-Korea en heeft meer dan 3000 kunstenaars in dienst.

Doel van het bezoek was culturele uitwisseling en het bestuderen van kunst en architectuur in Nederland. De delegatie was met name geïnteresseerd in oude meesters als Vermeer en Rembrandt. Daarnaast werd veel interesse getoond in moderne architectuur.

De delegatie bezocht in Amsterdam onder meer het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en de Zuid-as. In Den Haag stonden het Binnenhof en het Mauritshuis op het programma. Kim Song Min noemde Rembrandt “de absolute meester over olieverf”, aldus Leonieke Glasbergen, organisator van deze reis.

Glasbergen, oprichter van reisorganisatie Your Planet, organiseerde de trip op verzoek van de Noord-Koreaanse ambassade in Zwitserland. Your Planet is een reisorganisatie die onder meer gespecialiseerd is in reizen naar Noord-Korea.

De delegatie bezocht Nederland van 16 oktober t/m maandag 20 oktober. Het bezoek aan Nederland is onderdeel van een langere culturele studiereis door Europa.


Deel: ' Noord-Korea op Culturele Uitwisseling in Nederland '
Lees ook